Un nou tip de îndulcitor, cu conţinut scăzut în calorii, ar putea îmbunătăţi și sănătatea intestinală.
Iniţial, cercetătorii au utilizat lactoza și mogroside V. Cel din urmă, cu o capacitate de îndulcire de 200-300 de ori mai mare decât a sucrozei, este extras din fructul luo han guo.
Prin adăugarea enzimelor de β-galactozidază, cercetătorii au obţinut un amestec care conţinea în mare parte galacto-oligozaharide – substanţe prezente și în laptele mamiferelor, cu funcţie prebiotică – , precum și o cantitate mică de mogroside modificate.
Noua combinaţie are o dulceaţă similară cu aceea a zaharozei. Experimentele efectuate au demonstrat, de asemenea, că noul îndulcitor a crescut nivelurile mai multor microbi intestinali umani cu rol benefic, inclusiv Bifidobacterium și Lactobacillus.
Citiți și: Evoluţia vocii umane
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe