Newsflash
Internaționale

India spune că nu a avut 4 milioane de decese COVID, așa cum indică OMS

de L. Budin - apr. 19 2022
India spune că nu a avut 4 milioane de decese COVID, așa cum indică OMS

India contestă metodologia unui studiu care urmează să fie publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și care întocmeşte un nou bilanţ al victimelor COVID-19 la nivel mondial.

Studiul OMS revizuieşte la cel puţin 4 milioane bilanţul deceselor din India, informează AFP și Agerpres.

india-covidd

Cifrele oficiale publicate de autorităţile indiene indică 520.000 de decese cauzate pandemie, al treilea cel mai ridicat bilanţ din lume, după Statele Unite şi Brazilia.

Potrivit informaţiilor apărute în The New York Times, New Delhi a blocat de câteva luni publicarea unui studiu OMS, potrivit căruia cifra deceselor ar fi de opt ori mai mare.

Ca reacție la articolul apărut în cotidianul american, Ministerul indian al Sănătăţii arată, într-un comunicat, că modelul matematic folosit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii e „discutabil”.

Potrivit ministerului, India şi-a exprimat îndoiala prin mai multe comunicări şi întâlniri oficiale, începând din noiembrie anul trecut. „Nu am primit încă un răspuns satisfăcător din partea OMS”, au adăugat reprezentanții autorității sanitare indiene. 

Studiul OMS corespunde unei cercetări similare, publicate de revista Lancet luna trecută, şi unui studiu apărut în februarie în revista Science, care menţionează cel puţin 3,2 milioane de decese asociate COVID-19 în India.

Autorităţile indiene au contestat și metodologia studiilor publicate de Lancet şi Science.

India este afectată de valul de infectări cu SARS-CoV-2 din primăvara lui 2021. La apogeul pandemiei, în mai anul trecut, India a înregistrat peste 400.000 de noi infectări şi circa 4.000 de decese pe zi.

Un vaccin împotriva mai multor variante de COVID ar putea apărea în acest an

Substanțele chimice din crema de protecţie solară se acumulează în flora marină

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe