Newsflash
Internaționale

China a aprobat un vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

de Dorina Novac - sept. 6 2022
China a aprobat un vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

Autorităţile chineze au aprobat un vaccin împotriva COVID-19 administrat prin inhalare, o premieră mondială ce a majorat luni preţul acţiunilor producătorului, cu sediul în Tianjin (nord).

Vaccinul CanSino Biologics, care va fi utilizat ca doză de rapel de urgenţă, a primit undă verde de la Administraţia Naţională a Produselor Medicale din China, a anunţat compania într-un comunicat transmis duminică Bursei din Hong Kong.

vaccin China
Sursă imagine: cnn.com

După acest anunţ, preţul acţiunilor sale a crescut cu 14% luni dimineaţă, înainte de a închide în creştere cu 7,1%, scrie Agerpres.

Fără a necesita injectarea şi fiind mai uşor de depozitat, vaccinul va fi administrat pe cale nazală, prin intermediul unui pulverizator.

„Aprobarea va avea un impact pozitiv asupra performanţelor companiei dacă vaccinul va fi ulterior achiziţionat şi utilizat de agenţiile guvernamentale relevante”, se arată într-un comunicat.

CanSino nu a precizat când va fi disponibil publicului larg acest vaccin pe bază de adenovirus, despre care un studiu publicat în iulie 2021 în The Lancet a notat că declanşează un „răspuns puternic al anticorpilor” când este utilizat ca doză de rapel.

Oamenii de ştiinţă din mai multe ţări, inclusiv Cuba, Canada şi Statele Unite, lucrează la vaccinuri care pot fi administrate nazal, o cale de pătrundere în corp a coronavirusului.

Începând din 2020, China a aprobat opt vaccinuri anti-COVID dezvoltate la nivel local, însă nu a autorizat încă utilizarea vaccinurilor străine împotriva COVID-19 pe teritoriul său.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe