Newsflash
ACTUALITATE Știri

Institutul „Cantacuzino” a participat la o conferință globală pe tema radiațiilor

de Florentina Ionescu - mai 22 2023
Institutul „Cantacuzino” a participat la o conferință globală pe tema radiațiilor

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a participat, între 9 și 11 mai, la München, la Conferința globală pe teme de radiații (ConRad 2023) - Pregătire, Răspuns, Protecție și Cercetare.

Echipa Institutului „Cantacuzino” a participat la ConRad 2023 cu lucrarea „Investigating the impact of long-term radiofrequency electromagnetic field exposure on mouse central nervous system”. 

Lucrarea aceasta a fost prezentată în cadrul secțiunii speciale Effects of electromagnetic fields and non-ionizing radiation, de CS dr. Spandole-Dinu Sonia-Maria și fizician pr. Andone Alina-Elena, specialiști din cadrul Laboratorului de Radiobiologie Experimentală, Serviciul de Protecție Medicală. 

Protecția medicală împotriva radiațiilor ionizante și neionizante

La această conferință internațională, experți din domeniul radioprotecției și al medicinei nucleare au pus în discuție perspectivele în protecția medicală împotriva radiațiilor ionizante și neionizante, precum și aspectele impactului medical și contra-măsurile în cazul folosirii armelor nucleare, se arată pe o rețea socială. 

„Reprezentanții noștri, alături de alți experți în domeniu, au discutat despre noile direcții de cercetare și tehnici aplicate în cadrul institutului. În egală măsură, această manifestare științifică a fost un bun prilej pentru întărirea relațiilor cu partenerii din proiectul internațional aflat în derulare (RFBIO). De asemenea, au fost identificate oportunități pentru pregătirea profesională și actualizarea cunoștințelor în domeniul radiobiologiei sub forma proiectului European PIANOFORTE - Research and education for radiation protection (https://pianoforte-partnership.eu/), precum și de îmbunătățire a protocoalelor de lucru pentru a proteja sănătatea publică și a continua cercetarea în acest domeniu important pentru medicină și siguranța națională”, potrivit paginii de Facebook a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 


Sursa imaginilor: Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe