Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Johnson & Johnson a primit aprobarea Braziliei pentru vaccinul anti-COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 19 august 2020, ora 17:19

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson a primit marți, 18 august, aprobarea din partea Braziliei pentru etapa finală a testelor clinice.

Filiala companiei farmaceutice americane Janssen va testa vaccinul pe 7.000 de voluntari din șapte state braziliene, potrivit Autorității de Reglementare în domeniul Sănătății din Brazilia ( ANVISA), scrie fr24news.com.

vaccinul anti-covid
Sursă imagine: Pixabay

 

De asemenea, ANVISA a precizat că începerea studiilor clinice pe pacienți va depinde de aprobarea Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice și a Organizației interne a cercetătorilor pentru recrutarea voluntarilor.

Totodată, ANVISA a menționat că a adoptat „strategii”, pentru a grăbi deciziile ce pot ajuta în lupta cu noul coronavirus.

„Un alt studiu despre vaccinul anti-COVID-19 a fost aprobat în Brazilia, care este o dezvoltare foarte importantă”, a declarat Gustavo Mendes, șeful ANVISA.

Brazilia a aprobat, de asemenea, faza a treia a testărilor pentru vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford în parteneriat cu AstraZeneca, cel produs de compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech și de compania americană Pfizer, în parteneriat cu BioNTech.

De asemenea, statul brazilian Parana a ajuns, săptămâna trecută, la un acord cu Rusia pentru testarea și producerea vaccinului „Sputnik V”, pe care Moscova l-a catalogat ca fiind primul din lume.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19, după SUA. Aceasta a înregistrat aproximativ 3,5 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Etichete: Johnson&Johnson vaccin anti-COVID-19 vaccin rusia ANVISA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.