Newsflash
Internaționale

Importanţa hidratării

de Dr. Diana Andronache - ian. 13 2023
Importanţa hidratării

Se pare că adulţii care au un aport hidric adecvat sunt mai sănătoși, dezvoltă mai puţine afecţiuni cronice și trăiesc mai mult faţă de cei care nu consumă suficiente lichide, potrivit unui studiu* al National Institutes of Health publicat în eBioMedicine.

image-from-rawpixel-id-5924341-jpeg

Cercetătorii au analizat datele privind sănătatea documentate de la 11.255 de adulţi pe o perioadă de 30 de ani. Ei au urmărit legăturile dintre nivelurile de sodiu seric, care cresc atunci când consumul de lichide scade, și diverși indicatori ai sănătăţii. Astfel au observat că adulţii cu niveluri serice de sodiu la limita superioară a unui interval normal au avut riscuri mai mari de a dezvolta afecţiuni cronice și de a prezenta semne de îmbătrânire a vârstei biologice, comparativ cu cei al căror nivel de sodiu era în intervale medii.

Descoperirile nu dovedesc însă un efect cauzal, remarcă autorii studiului. Sunt necesare studii randomizate, controlate, pentru a determina dacă hidratarea optimă poate contribui la îmbătrânirea sănătoasă, dacă poate preveni anumite afecţiuni și dacă poate duce la o viaţă mai lungă.

*https://www.sciencedaily.com/releases/2023/01/230102100941.htm

Foto: rawpixel.com 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe