Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Cum arată cana smart care previne deshidratarea

de Florentina Ionescu - ian. 19 2023
Cum arată cana smart care previne deshidratarea

O companie de software din Guildford, Anglia, numită Person Centred Software, a lansat recent o serie de căni inteligente (smart): Smart Cups.

Compania descrie cănile smart ca fiind un pahar inteligent din care se poate bea și care monitorizează în mod continuu aportul de lichide, scrie www.digitalhealth.net.

Reprezentanții Person Centred Software spun că au creat aceste căni inteligente pentru a le oferi celor care acordă îngrijiri, profesioniștilor din domeniul sănătății și rudelor pacienților informații care vor ajuta la prevenirea deshidratării. 

cana inteligenta1

Aceste pahare sau căni inteligente permit măsurarea precisă a aportului de lichide, prin intermediul unor accelerometre și alte piese esențiale, cuplate cu algoritmi de inteligență artificială, pentru a elimina lichidul turnat în chiuvetă.

Compania spune că dispozitivul său poate permite consumul de lichide prin monitorizarea fiecărei guri de lichid, ajutând astfel la lupta împotriva deshidratării în centrele de îngrijire. Dispozitivele oferă informații relevate și notificări. 

hidratare apa
Fotografie de la Pixabay: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/apa-bautura-clar-curat-416528/

 

„Se știe că persoanele ajung să aibă un risc mai mare de deshidratare pe măsură ce înaintează în vârstă, iar odată cu reducerea mobilității și a activității, acestor persoane le este mult mai dificil să bea apă și să folosească toaleta”, a declarat Andrew Coles, CEO al companiei Person Centred Software. 

cana inteligenta2

El a mai spus că, în mod inevitabil, rezidenții din centrele de îngrijire este posibil să evite să bea suficiente lichide pentru a împiedica nevoia de a folosi toaleta în mod regulat; și că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, senzația de sete începe să se diminueze, lucru care îi determină pe unii oameni să bea și mai puține lichide.

În ce privește cât de practică este această cană, tot ce trebuie să facă îngrijitorii unei persoane aflate în nevoie este să toarne lichid în cana Smart Cup înainte de a servi acel lichid unui rezident dintr-un centru, de pildă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe