Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Soluție digitală de sănătate, premiată la Innovators for Children

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 17 septembrie 2021, ora 12:35

Două soluții digitale educaționale și una de sănătate au fost selectate în etapa a doua a acceleratorului Innovators for Children 2021.

Cea de-a treia ediție a programului Innovators for Children și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului online Pitch Day, care a avut loc în 15 septembrie.

Dintre cele opt proiecte inovatoare incluse în prima etapă a programului, Dara, ProfAid Kit și Fluxy au fost selectate pentru a doua etapă, care se va desfășura până în martie 2022

16.09.2021_Innovators for Children

În etapa următoare, finaliștii vor beneficia de mentorat, sprijin în creșterea business-ului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Partener în această ediție a programului Innovators for Children, Fundația Vodafone România acordă microgranturi în valoare totală de 30.000 de euro organizațiilor neguvernamentale Dăruiește Aripi și Autism Voice pentru proiectele Dara și ProfAid Kit. Finanțarea acordată va ajuta la accelerarea dezvoltării business-urilor sociale pe perioada următoarelor șase luni. 

Platformă pentru îngrijirea la domiciliu a copiilor 

Dara, proiect al Asociației Dăruiește Aripi, finanțat cu 15.000 euro, este o platformă digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave. Aici sunt aduși împreună specialiști, dar și suport structurat în conformitate cu protocoalele de îngrijire validate pentru copiii cu cancer sau alte boli cronice grave.

„Innovators for Children mi-a prezentat foarte frumos mai multe părți importante într-un business social și m-a ajutat să le implementez, în ideea în care nu este de ajuns să pornești de la o emoție ca să mergi pe o cale sănătoasă, este nevoie de profesionalism, este nevoie de idei din mai multe domenii, idei din marketing, idei de business sau de impact, este nevoie de beneficiari. A trebuit să identific foarte bine aceste segmente, fără de care proiectul avea șanse mai mici să reușească”, a declarat Alina Pătrăhău, Fondator Dara.

Platformă cu instrumente inovative de management comportamental

ProfAid Kit, proiect al Asociației Autism Voice, finanțat cu 15.000 euro, este prima platformă educațională ABA cu instrumente inovative de management comportamental, pentru profesori și părinți, ce înlătură conceptul de „copil problemă” și „mediu problemă” în clase.

„În aceste trei luni, programul ne-a ajutat foarte mult să pornim de la o idee și să ajungem la un Minimum Viable Product (MVP), chiar a fost un proces de accelerare extraordinar de puternic, în care mentorii ne-au ajutat să înțelegem ce este un plan de business, noi fiind din mediul ONG și aceste planuri nu sunt lucruri cu care ne întâlnim în fiecare zi. Ne-au ajutat să înțelegem care e diferența dintre un produs social care e gratuit și un produs comercial, și, mai mult decât atât, ne-au ajutat să înțelegem că putem crea proiecte 2 în 1 - să ne menținem și misiunea și să creăm și instrumente de sustenabilitate”, a declarat Nicoleta Orlea, Fondator ProfAid Kit.

Startup-urile au trecut printr-un proces de evaluare

Printr-un parteneriat inițiat cu SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, startup-urile înscrise în programul Innovators for Children au trecut printr-un proces de evaluare menit să identifice soluțiile cu potențial de listare pe platforma Seedblink care ar putea obține o investiție în următoarele trei-șase luni. Fluxy este startup-ul care va primi sprijin în pregătirea pentru o potențială investiție. 

Aplicație de învățare în flux 

FluxyApp este o aplicație mobilă de învățare în flux, destinată elevilor din învățământul secundar. Fluxy își propune să rezolve problema lacunelor din educația elevilor, servind drept un partener de învățare personalizată pentru fiecare copil și ajutând părinții și profesorii să se implice, în felul lor.

„Sprijinul pe care l-am primit în cadrul acceleratorului a fost foarte important pentru noi, ne-a ajutat să dezvoltăm soluția și s-o aducem unde este, ne-a făcut să avem încredere în noi, și, bineînțeles implicarea SeedbBink este pentru noi un vot de încredere extraordinar care ne dă energia necesară să mergem mai departe și să scalăm acest produs în felul în care ne-am dorit și să facem treabă, pentru că noi chiar avem treabă în educație”, a declarat George Hâncu, Fondator FluxyApp.

Cum au fost evaluate proiectele

Criteriile pe baza cărora au fost evaluate proiectele au avut în vedere dimensiunea pieței de desfacere, problema/nevoia acestei piețe, calitatea soluției propuse, proiecțiile financiare, componența echipei și impactul finanțării asupra creșterii business-ului și business-ului social.

Din cele peste 150 de proiecte înscrise în program, zece soluții au fost selectate și opt au susținut pitch-uri în cadrul evenimentului Pitch Day de pe 15 septembrie: Dara (Asociația Dăruiește Aripi), ProfAid Kit (Asociația Autism Voice), TeensUP (Asociația Happy Minds), Afterschool (Asociația StartEvo), Fluxy, Kidibot, KidKit, Kids Finance, Tully. Mai multe detalii despre finaliști pot fi găsite aici.

Peste 20 de ore de mentorat

Timp de trei luni, ONG-urile și startup-urile participante și-au conturat planul de business, strategia de marketing, propunerea comercială pentru potențiali clienți, ambițiile din punctul de vedere al impactului social, plus o rețea relevantă de contacte din domeniul educației, sănătății sau serviciilor sociale pentru copii și adolescenți.

În această perioadă au beneficiat de peste 20 de ore de mentorat, au participat la șase workshop-uri de business și la o conferință de networking. 

Cine au fost mentorii 

Mentorii implicați în susținerea și creșterea proiectelor participante au fost Adina Crețu (Impact Hub Bucharest), Adelina Dondorici (Parenting ADS), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia), Ionuț Pătrăhău (SeedBlink), Mihnea Rădulescu (Vodafone România) și Sabina Antoci (Fundația Vodafone România).

Evenimentul online a încheiat, astfel, etapa de selecție a ONG-urilor și startup-urilor care vor merge mai departe în program pentru accelerarea soluțiilor dedicate îmbunătățirii vieții copiilor și adolescenților din România.

Despre Innovators for Children

Innovators for Children este un accelerator dedicat startup-urilor și ONG-urilor care aduc un impact pozitiv pentru starea de bine și dezvoltarea copiiilor și adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. În cele 3 ediții ale programului au fost selectate 33 de proiecte, dintre care X au primit finanțare totală de peste 230.000 de euro.

Etichete: Innovators for Children inovatie sanatate ingrijire la domiciliu platforma autism comportamente start-up-uri start-up-uri romanesti start-up

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.