Newsflash
Știri

Germania donează României echipamente medicale în valoare de 286.000 de euro

de Florentina Ionescu - dec. 17 2020
Germania donează României echipamente medicale în valoare de 286.000 de euro

Potrivit unei informări de presă din partea MApN, o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române va aduce astăzi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă.

Aceste echipamente sunt destinate unităților medicale din România pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și sunt donate de Republica Federală Germania.

Donația de echipamente constă în: 10 aparate de ventilaţie pulmonară de tip Trilogy Evo O2 produse de Philips GmbH Respironics şi 30 de aparate de ventilaţie pulmonară de tip Lumis 150 produse de ResMed, dispozitive medicale destinate tratamentului pacienţilor care suferă de forme medii şi grave de COVID-19.

dotari cu echipamente

Aparate în valoare de 86.000 de euro

Valoarea totală netă a acestor echipamente (40 de aparate de ventilație pulmonarp) se ridică la peste 286.000 de euro, iar livrarea este aşteptată în România în cursul zilei de astăzi, se arată într-un comunicat remis redacției.

„În toată Europa ne luptăm cu un nou val al pandemiei. Din nou este necesară o solidaritate specială între parteneri - coloana vertebrală a Uniunii noastre Europene comune. Prin urmare sunt foarte încânta că putem da României o mână de ajutor în lupta împotriva noului coronavirus prin această livrare de 40 de ventilatoare. Germania şi România, prin cele două guverne şi ambasade, au colaborat excelent la derularea rapidă a acestei livrări. Mesajul este clar şi precis: această pandemie ne afectează pe toţi şi va fi învinsă numai atunci când va fi învinsă de toţi. De aceea trebuie săne ajutăm reciproc,oriunde putem“, a declarat Ambasadorul Cord Meier-Klodt.

Dispozitivele medicale de tip Trilogy Evo O2 permit îngrijirea continuă sau intermitentă a pacienţilor şi pot fi utilizate atât pentru ventilația invazivă, cât și pentru cea non-invazivă, iar cele de tip Lumis 150 sunt concepute pentru ventilația non-invazivă a pacienților care suferă de insuficiență respiratorie acută. Ambele tipuri de aparate sunt utilizate cu succes în Germania pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19.

nelu tataru
Nelu Tătaru

 

Apreciez gestul de solidaritate al partenerilor noștri germani. Anul acesta ne-a demonstrat că solidaritatea este esențială în lupta împotriva noului coronavirus. Europa se confruntă din nou cu o creștere rapidă a numărului de cazuri, ceea ce pune o presiune puternică asupra sistemelor de sănătate și a personalului medical. Acest lucru nu a împiedicat însă statele membre să își ofere ajutorul unele altora și să pună în comun resursele de care dispun. Este nevoie permanentă de aparatură medicală și medicamente pentru gestionarea crizei și mulțumesc guvernului Republicii Federale Germania pentru ajutor. Cele 40 de ventilatoare pulmonare vor ajunge în unitățile medicale care au nevoie de o suplimentare a numărului de echipamente medicale“, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe