Newsflash
Cultură

Filmul „Dirijorul Tăcerilor” va avea premiera în cinematografe în 2 septembrie

de Florentina Ionescu - aug. 25 2022
Filmul „Dirijorul Tăcerilor” va avea premiera în cinematografe în 2 septembrie

Filmul regizat de Ovidiu Georgescu este bazat pe fapte reale și va avea premiera în 2 septembrie pe marile ecrane.

„Dirijorul Tăcerilor”, un film de Ovidiu Georgescu, spune povestea mai multor generații care trăiesc într-o casă ridicată în 1925, dar care urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Dirijorul Tacerilor_Key Art

O poveste captivantă cu nume sonore ale cinematografiei românești, „Dirijorul Tăcerilor” este distribuit în România de Vertical Entertainment și va rula din 2 septembrie 2022 în toate cinematografele din țară. 

Povestea a trei generații 

„Dirijorul Tăcerilor” prezintă o poveste inspirată din fapte reale, ale cărei începuturi se regăsesc în perioada interbelică și continuă până în zilele noastre. Este povestea a trei generații care trebuie să lupte pentru a-și salva căminul. Casa în care locuiesc urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri. Locatarii acestui imobil sunt victimele unui șir de abuzuri, ce duc la abandonuri, trădări și destine destrămate într-o Românie confuză și tensionată.

Distribuție

Producția, o dramă psihologică cu accente de realism magic, îi are în distribuție pe Vlad Zamfirescu, Dana Vulc, Ovidiu Ghiniță, Cristina Deleanu, Ioana Mărcoiu, Victor Țăpeanu, Adrian Titieni, András Demeter, Dragoș Stemate, Andrei Aradits, Maia Morgenstern și Costina Cheyrouze.

Din echipa de producție a filmului mai fac parte: Petru Mărgineanu - muzică, Silviu Stavilă - imagine, Theodora Penciu - montaj, Ioan Iacoban - sunet, Mihai Dorobanțu și Ștefan Caragiu - scenografie, avându-i pe Raymond Manu și Ovidiu Georgescu ca producători.

Produs de Stage Expert, în coproducție cu Abis Studio, Asociația Culturală Promissum, BBS cu spirijinul Centrului Național al Cinematografiei, filmul „Dirijorul Tăcerilor”, în regia lui Ovidiu Georgescu este realizat după un scenariu de Ovidiu Georgescu și Theo Herghelegiu.

Filmul face parte din selecția oficială a Brno Film Festival 2022/2023. De asemenea, pentru acest lungmetraj Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la London Director Awards 2022.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe