Newsflash
Știri

Un model de urmat: dr. Daniela Bădescu a lucrat 34 de ani în Institutul „Cantacuzino”

de Florentina Ionescu - feb. 2 2023
Un model de urmat: dr. Daniela Bădescu a lucrat 34 de ani în Institutul „Cantacuzino”

Medicul Daniela Bădescu a reușit să modeleze caractere și să formeze noua generație de profesioniști în domeniul infecțiilor transmise prin vectori, spun reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Doctor Daniela Bădescu și-a dedicat cei 34 de ani de activitate în Institutul „Cantacuzino” unui domeniu extrem de dinamic, cel al infecțiilor transmise prin vectori.

Această preocupare, dar și determinarea care o caracterizează, i-au girat drumul spre aprofundare și perfecționare, se arată pe pagina oficială a Institutului Cantacuzino. Postarea a fost publicată cu prilejul pensionării dr. Daniela Bădescu, iar colectivul din Institut i-a urat „pensie lungă!”. 

dr Daniela Badescu de la institutul cantacuzino
Sursa foto: Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Având expertiză în sănătatea publică, în mod deosebit al infecțiilor transmise prin vectori și al infecțiilor transmise de mediu (legioneloza), dr. Bădescu a coordonat, din 2006, activitatea laboratorului Infecții Transmise prin vectori (ITV).

Din 2010, ea a fost nominalizată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) ca persoana de contact = OCP (operational contact point) pentru microbiologie în cadrul rețelei ELDSNet (The European Legionnaires' disease Surveillance Network) - rețeaua europeană de supraveghere a bolii legionarilor), coordonată de ECDC (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor). 

dr Daniela Badescu de la institutul cantacuzino2

Activitatea sa științifică s-a concretizat în participarea și coordonarea de proiecte de cercetare, precum și în publicații și comunicări de rezultate originale la manifestări științifice naționale și internaționale (conferințe, congrese, simpozioane) în calitate de autor și coautor.

Posesoare a unor calități profesionale deosebite dovedite prin tenacitate și perseverență, competență profesională și disponibilitatea de autoperfecționare, împletite cu răbdare, minuțiozitate și creativitate, acestea i-au permis să creeze o atmosferă de lucru extrem de plăcută și armonioasă, atât în cadrul colectivului pe care l-a coordonat, cât și în echipele de lucru în diferitele colaborări științifice avute pe parcursul carierei în Institutul „Cantacuzino”.

Totodată, medicul Daniela Bădescu a reușit să modeleze caractere și să formeze noua generație de profesioniști în domeniul extrem de dinamic al infecțiilor transmise prin vectori, arată sursa menționată. 

„Doamna dr. Daniela Bădescu rămâne pentru noi modelul omului cald, altruist, cult, iubitor de artă și frumos, de natură și călătorii, iubitor de oameni. Noi, cei care am avut privilegiul să-i fim colegi, îi mulțumim și îi urăm multă sănătate, fericire și pensie lungă!”, a transmis ieri colectivul Institutului „Cantacuzino”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe