Newsflash
Cultură

Evenimente culturale pe alese, în luna lui „Florar”

de Florentina Ionescu - mai 17 2024
Evenimente culturale pe alese, în luna lui „Florar”

Jumătatea lunii mai vine cu numeroase evenimente culturale inedite. Am selectat câteva dintre acestea, în speranţa că veţi descoperi locuri interesante.

Carte. Volumul de memorii LIBERTATE. Amintiri 1954–2021 prezintă reflecţiile asupra parcursului personal și public al Angelei Merkel, fost cancelar al Republicii Federale Germania. Cartea va fi publicată în România pe 26 noiembrie 2024, simultan cu ediţiile internaţionale. Traducerea din limba germană este semnată de Cora Radulian. Este disponibilă pentru precomenzi pe site-ul editurii Litera, începând cu 13 mai, la: tinyurl.com/mupvvkry. 

În memoriile sale, scrise împreună cu consilierul ei politic, Beate Baumann, Merkel își rememorează viaţa împărţită în mod egal între două state și două lumi: 35 de ani în Republica Democrată Germană (RDG) și 35 de ani în Germania reunificată.

Teatru. Dacă sunteţi fan al autorilor români contemporani, vă recomandăm o dramatizare după romanul Dianei Bădica, „Părinţi” (foto sus). Spectacolul cu același nume se joacă pe 24 mai, 25 mai și 7 iunie la Teatrul Metropolis (Sala Mare). Părinţi a avut premiera la 29 aprilie a.c., scenariul dramatic fiind semnat de autoarea Diana Bădica și de Cristian Ban. 

Șase actori din București spun povestea Ioanei, o fată care a crescut în Slatina anilor ’80 și ’90. Inserată cu multe momente comice, povestea ei este una sensibilă. Este cea a unui copil prins între problemele părinţilor și nevoia de a se simţi iubită de aceștia, se arată pe site-ul instituţiei, de unde pot fi cumpărate biletele: tinyurl.com/3wnbsk9w.

Muzee. Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la cea de-a XX-a ediţie, se va desfăşura în România la 18 mai, până târziu în noapte. Lista completă a zonelor din ţara noastră în care se va ţine Noaptea Muzeelor, precum și obiectivele care pot fi vizitate sâmbătă este disponibilă pe site-ul noapteamuzeelor.org.  

Iată câteva obiective pe care le puteţi vedea în București cu această ocazie: Casa Universitarilor din București - Noaptea Designerilor; ARCUB - expoziţia „Universul lui Salvador Dalí”; Ateneul Român; Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” etc. În Oradea, puteţi trece pragul Muzeului Ţării Crișurilor. La Brașov, puteţi opta pentru Centrul Cultural Apollonia; Muzeul Amintirilor din Comunism; Muzeul de Artă Brașov ș.a. 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe