Newsflash
Internaționale

Angela Merkel: Oamenii au datoria de a se vaccina împotriva coronavirusului

de Florentina Ionescu - nov. 12 2021
Angela Merkel: Oamenii au datoria de a se vaccina împotriva coronavirusului

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a subliniat că oamenii au datoria de a se vaccina împotriva COVID-19.

Angela Merkel a declarat vineri, 12 noiembrie, că oamenii au o datorie de a se vaccina împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 pentru a-i proteja pe ceilalți. Ea a vorbit în contextul pandemiei de COVID, mai ales că în această perioadă Germania se confruntă cu un nou val de infecții, care a atins un record zilnic de 50.000 de cazuri noi joi. 

angela merkel 20 noiembrie 2019 

Potrivit Associated Press, Angela Merkel a discutat 30 de minute cu prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, în contextul unui forum anual (Asia-Pacific Economic Cooperation).

„Acest virus este foarte, foarte dur”, a declarat Angela Merkel.

Totodată, cancelarul german a mai spus că a fost nevoie de un efort științific uriaș pentru a se produce vaccinurile în decurs de un an de la izbucnirea epidemiei, dar a completat că oficialii încă nu au reușit să convingă grupul din care fac parte persoanele nevaccinate.

„Ai dreptul de a te vaccina. Dar, până la o anumită măsură, tu, în calitate de membru al societății, ai datoria de a fi vaccinat pentru a te proteja pe tine și pentru a-i proteja pe ceilalți”, a mai declarat Angela Merkel.

Reamintim că aproape două treimi din populația Germaniei de 83 de milioane de locuitori sunt vaccinate cu schema completă, dar acum autoritățile iau în considerare implementarea unot noi măsuri pentru a face față creșterii recente a numărului de cazuri noi de COVID-19.


Notă autor:

Sursa foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/EPP_Summit%2C_Zagreb%2C_20_November_2019_%2849098982551%29_cropped.png

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe