Newsflash
Dosar

Un mod de viață diferit

de Dr. Gina Gheorghe - dec. 24 2020
Un mod de viață diferit

Situaţia pandemică de anul acesta m-a împins către un stil de viaţă diferit. La începutul anului 2019 îmi începeam programul de rezidenţiat în specialitatea gastroenterologie.

La câteva luni distanţă eram admisă ca doctorand la UMF „Carol Davila” București, atingându-mi, astfel, unul dintre cele mai mari visuri.

Anul 2020 a venit însă cu o mare schimbare din cauza confruntării omenirii cu cea mai mare problemă de sănătate publică, respectiv pandemia de COVID-19. Având în vedere profilul de urgenţă al spitalului în care îmi desfășor activitatea profesională și măsurile epidemiologice impuse, activitatea de pregătire în rezidenţiat mi-a fost iniţial mult afectată, prin reducerea numărului de pacienţi consultaţi zilnic, prin limitarea procedurilor diagnostice și terapeutice digestive, dar și prin creșterea nivelului de stres din cauza neclarităţilor privind managementul cazurilor de COVID-19 și tratamentul acestei noi boli.

Un alt aspect cu impact asupra dezvoltării mele profesionale și a întregului personal medical a fost anularea multor congrese știinţifice sau organizarea online a acestora. De asemenea, având o afinitate pentru activitatea didactică, am resimţit negativ absenţa fizică din spital a studenţilor de la Facultatea de Medicină, în a căror pregătire eram implicată. Cu timpul, însă, am învăţat să mă protejez pe mine și pe cei apropiaţi de acest virus.

Măsurile epidemiologice s-au schimbat, iar spitalul în care îmi desfășor activitatea acordă asistenţă medicală inclusiv pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, ceea ce a condus la implicarea mea directă în lupta cu această pandemie. Astăzi pot spune că am învăţat să trăiesc cu noile condiţii impuse de pandemie și sper ca la finalul ei omenirea să rămână cu o lecţie benefică.

Citește și:

Gânduri la final de an

Adevăruri frecvent șoptite

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe