La sfârşit de aprilie, mediciniştii orădeni, mulţi dintre ei chiar din anul I, mobilizaţi de colectivul de cadre didactice care îi îndrumă, au organizat un eveniment deosebit: prima ediţie a conferinţei Informatica aplicată în ştiinţele medico-farmaceutice, completată, în plan artistic, de un festival de artă vizuală medicală. (...) "> Primăvară ştiinţifică şi artistică - Viața Medicală
Newsflash
Diverse

Primăvară ştiinţifică şi artistică

de Dr. Raluca BULEA - mai 20 2011
Primăvară ştiinţifică şi artistică

   La sfârşit de aprilie, mediciniştii orădeni, mulţi dintre ei chiar din anul I, mobilizaţi de colectivul de cadre didactice care îi îndrumă, au organizat un eveniment deosebit: prima ediţie a conferinţei Informatica aplicată în ştiinţele medico-farmaceutice, completată, în plan artistic, de un festival de artă vizuală medicală. (...)
 

   La sfârşit de aprilie, mediciniştii orădeni, mulţi dintre ei chiar din anul I, mobilizaţi de colectivul de cadre didactice care îi îndrumă, au organizat un eveniment deosebit: prima ediţie a conferinţei Informatica aplicată în ştiinţele medico-farmaceutice, completată, în plan artistic, de un festival de artă vizuală medicală.
   Totul a pornit de la iniţiativa dnei conf. dr. Olivia Ligia Burtă, director al Centrului de Cercetare în Medicina de Înaltă Performanţă din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, care şi-a dorit să le ofere studenţilor o altă variantă de prezentare a noţiunilor ştiinţifice, recurgând la o modalitate de predare şi învăţare neconvenţională, prin împletirea medicinii cu artele frumoase: pictură, sculptură, grafică, fotografie. Studenţii au fost astfel provocaţi să exprime relaţia dintre medicină şi artă, iar răspunsul lor a fost unul plin de entuziasm. Lucrările ştiinţifice au fost grupate pe domeniile Medicină generală, Medicină dentară şi Farmacie. Pe lângă acestea, a fost gândită şi o secţiune duplex medicină–arte vizuale, pentru realizarea căreia au lucrat împreună studenţii medicinişti, responsabili de subiectul ştiinţific şi cei de la Arte, a căror misiune a fost aceea de a ilustra cât mai sugestiv textul propus de colegii lor. Plecând de la imagini sau descrieri de cazuri din baza de date a Universităţii, tinerii participanţi şi-au ales un subiect pe care l-au dezvoltat apoi sub atenta îndrumare a unui cadru didactic. Pe parcursul zilelor conferinţei, fiecare dintre cei înscrişi în program a dorit să prezinte rezultatele eforturilor proprii sau ale echipei pe care o reprezenta. În final, rezultatul i-a motivat în aşa măsură încât au început deja să se intereseze de următoarea manifestare ştiinţifică organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, de această dată una cu tradiţie, Conferinţa Anuală a FMF Oradea, care va avea loc în luna noiembrie. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe