Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Open access la biblioteca UMF „Carol Davila“

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA vineri, 18 octombrie 2013

   La 7 octombrie 2013 a avut loc cea de-a XVI-a ediţie a manifestării „Ziua Bibliotecii“ în cadrul Facultăţii de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti. Sub mottoul „Open access for open minds“, evenimentul a avut ca temă accesul deschis la resursele electronice şi s-a adresat atât studenţilor medicinişti, cât şi cadrelor didactice ale universităţii. „Biblioteca îşi schimbă încet rolul de păstrător de carte fizică, în acela de mediator de informaţii. Biblioteca UMF «Carol Davila» Bucureşti oferă utilizatorilor săi acces la baze de date ştiinţifice, acces atât din cadrul instituţiei noastre, cât şi de acasă, folosind un sistem de autentificare personalizată“, a declarat cu această ocazie Monica Mocanu, directorul Bibliotecii Centrale a UMF „Carol Davila“. În cadrul manifestării au fost abordate subiecte precum pregătirea articolelor ştiinţifice, prezentare susţinută de prof. dr. Dragoş Vinereanu, prorector, şi accesul la platforma de e-learning de dermato-oncologie, temă prezentată de Daniel Boda, cercetător în cadrul UMF „Carol Davila“. Nicolae Constantinescu, reprezentant Open Aire în România, a subliniat importanţa creării de baze de date open access proprii fiecărei instituţii, pornind de la lucrările de doctorat – un proiect în lucru al Bibliotecii UMF „Carol Davila“ –, la lucrările de licenţă şi toate materialele publicate de specialiştii respectivei instituţii. Au mai susţinut prezentări Andrei Vasilică, reprezentant Summon în România, despre „Summon – indexarea literaturii open access în motoarele de căutare academice“ şi reprezentanţii Elsevier – Cătălin Teoharie, country manager pentru Europa de Sud-Est Elsevier B.V., despre politicile de publicare şi iniţiativele de susţinere a open access-ului în cadrul Elsevier, dar şi despre „Scopus – analiza trendurilor şi a calităţii literaturii publicate cu acces deschis“, precum şi Cristina Huidiu, freelance trainer Elsevier B.V., despre „Mendeley – managementul referinţelor şi tendinţe în cercetare“. Orice persoană care are un permis la biblioteca UMF „Carol Davila“ vizat pe o lună poate beneficia de accesul la aceste baze de date, prin intermediul http://biblioteca.umf.ro/, pe lângă accesul la volumele printate. Accesabile: American Chemical Society, EBSCOhost, Thomson Reuters – Web of Knowledge, Cercetator ID, Ovidiu, Oxford Journals, ProQuest, PubMed, Science Direct, Scopus, Springer Link, Wiley.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.