Newsflash
Știri

De Paște, Fundaţia Regală Margareta a României oferă pachete cu alimente seniorilor

de Florentina Ionescu - apr. 12 2023
De Paște, Fundaţia Regală Margareta a României oferă pachete cu alimente seniorilor

Peste 500 de seniori beneficiază anul acesta de acţiuni de sprijin dedicate prin proiectele susţinute de Fundaţia Regală Margareta a României.

Bucuria Paştelui ajunge şi anul acesta în casele şi sufletele vârstnicilor care se confruntă cu situaţii dificile de viaţă, beneficiari ai proiectelor sociale derulate de Fundaţia Regală Margareta a României - Fondul pentru Vârstnici şi Telefonul Vârstnicului.

Prin acţiunile de ajutor material şi de socializare, organizate prin generozitatea partenerilor, donatorilor şi a voluntarilor implicaţi, Fundaţia urmăreşte să contribuie la creşterea calităţii vieţii seniorilor vulnerabili şi să redea demnitatea persoanelor aflate la o vârstă înaintată, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

seniori masa paste
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/rela-ie-legatura-varstnica-in-varsta-3768146/

130 de vârstnici singuri din Bucureşti şi din ţară au primit pachete alimentare sau tichete sociale

Voluntarii din Bucureşti au fost alături de seniorii care se confruntă cu situaţii dificile de viaţă, beneficiari ai programelor Fondul pentru Vârstnici şi Telefonul Vârstnicului, prin livrarea de pachete de ajutor la domiciliu şi tichete sociale pentru cei cu venituri reduse, dar şi prin activităţi de socializare menite să le aducă bucurie. Totodată, 30 de seniori din ţară, cu un trai precar, beneficiari ai serviciului social Telefonul Vârstnicului, au primit tichete sociale în valoare de 200 lei.

Miercuri, 5 aprilie, circa 30 de voluntari au plecat de la sediul Fundaţiei către casele vârstnicilor din Bucureşti, pentru a le duce daruri, bunătăţi de sărbători, vorbe calde de susţinere şi o rază de lumină în poveştile lor de viaţă.

Voluntarii au fost primiţi cu mare bucurie, încredere şi speranţă de vârstnicii care, de la an, la an sunt tot mai singuri şi mai puţini vizibili în comunitate. Mesajul de sărbătoare a rămas în casa fiecărui vârstnic înscris pe felicitarea realizată pentru ei în cadrul atelierului intergeneraţional de la Centrul Comunitar Generaţii din sectorul 6.

Doamna Floarea este unul dintre seniorii care au primit vizita voluntarilor Fundaţiei. Are 74 de ani, locuieşte şi petrece toate sărbătorile singură, de când şi-a pierdut soţul şi ambii copii. Cu o pensie infimă şi boli costisitoare, a trebuit să-şi vândă casa în care a trăit cele mai fericite momente din viaţă, ca să-şi achite datoriile şi s-a mutat cu puţinul pe care îl mai avea în Ferentari. Aici îşi trăieşte cu greu apusul vieţii. Găseşte, de mai bine de 3 ani ani, un sprijin emoţional şi material în proiectul Fondul pentru Vârstnici:

„Foarte mult mă ajută. Parcă chiar atunci când nu am ce pune pe masă, atunci vine pachetul. Totdeauna aşa mi s-a întâmplat şi mă bucur că vine ceva, dar şi cineva cu care să mă satur de vorbă. Mulţumesc mult întregii echipe”, spune doamna Floarea.

300 de seniori din Iaşi, Mureş, Bucureşti sprijiniţi prin acţiunile organizaţiilor locale susţinute financiar în acest scop

Sprijin material şi emoţional cu ocazia Sărbătorilor Pascale a fost acordat şi pentru aproape 300 vârstnici din Bucureşti, Iaşi şi Reghin, prin acţiunile locale ale organizaţiilor care primesc din partea Fundaţiei grant-uri în acest scop.

Astfel, seniorii cu venituri mici, aflaţi în imposibilitatea de a-şi satisface nevoile de bază de îngrijire, au primit la domiciliu produse alimentare şi de igienă, iar vârstnicii dornici de socializare au fost invitaţi în cadrul centrelor la ateliere de creaţie, de îndemânare, de limba engleză sau jocuri de societate.

70 de seniori din cadrul a trei centre rezidenţiale s-au bucurat de recitaluri de muzică clasică

Sărbătoarea Floriilor a fost adusă şi în cadrul a 3 centre rezidenţiale pentru seniori, prin recitaluri de muzică clasică susţinute la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice „Sf. Ana” al DGASPC sector 3, Rezidenţa Edano din sector 2 şi Centrul rezidenţial pentru seniori Enayati.

Bursierii programului Tinere Talente al Fundaţiei, implicaţi în prima acţiune de acest gen, au fost la fel de emoţionaţi ca şi seniorii rezidenţi de aceste momente ce au dat viaţă şi culoare. Mai multe studii efectuate de-a lungul anilor au demonstrat că muzica este terapie nu doar pentru suflet sau singurătate, ci este un panaceu pentru stimularea simţurilor.

Alţi 30 de seniori din Bucureşti au luat parte la o masă de Paşte organizată pentru ei

30 de seniori, care şi-au găsit alinarea singurătăţii la Telefonul Vârstnicului, au fost invitaţi marţi, 11 aprilie, în mijlocul familiei pe care au (re)găsit-o la Fundaţie, la o masă de socializare care să le redea din bucuria Sărbătorilor Pascale.

Pentru mulţi dintre vârstnici, acest tip de interacţiune este o ocazie rară de a ieşi din rutina zilelor triste şi le oferă oportunitatea de fi parte dintr-o comunitate. Meniul în aşteptare este donat de clienţii reţelei restaurantelor City Grill prin aplicaţia Out for Food, pentru sărbătorile vârstnicilor singuri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe