Newsflash
Internaționale

Infografic: costul unui loc în centrele rezidențiale pentru seniori în Europa

de Florentina Ionescu - sept. 27 2022
Infografic: costul unui loc în centrele rezidențiale pentru seniori în Europa

Jurnaliștii de la Statista.com au realizat un top referitor la costul plătit pe zi pentru a locui într-un centru de îngrijire a vârstnicilor, în țările din Europa.

Să locuiești într-un centru rezidențial pentru seniori este extrem de scump și, după cum arată datele citate de cei de la Statista.com (preluate dintr-un document al Grupului Orpea), costurile variază de la o țară la alta.

Costul este cel mai mare în Luxemburg, în medie, iar o persoană care locuiește într-un centru rezidențial pentru vârstnici a trebuit să plătească 305 euro pe zi, în anul 2020. 

studiu vaccin proteina anti imbatranire

Spania este la polul opus al clasamentului, unde în total, pe zi, un locuitor dintr-un astfel de centru rezidențial pentru vârstnici ar plăti 55 de euro pe zi.

Potrivit experților de la Statista.com și datelor oferite de aceștia într-un dosar special referitor la centrele rezidențiale de îngrijire a vârstnicilor în Europa, țările cu o rată mai mare a privatizării în rândul acestor centre au și cele mai mari costuri de cazare.

Datele mai arată că accesul la astfel de resurse este, totodată, influențat de gen. Pe teritoriul Europei, există o diferență între femei și bărbați în ceea ce privește plata pensiilor, iar experții spun că Germania, Luxemburg, Țările de Jos, Austria și Marea Britanie înregistrează cea mai mare diferență (gap) între pensiile femeilor și cele ale bărbaților în 2020.

Potrivit topului realizat, în Elveția un locuitor dintr-un centru rezidențial pentru vârstnici ar plăti 240 de euro pe zi, în Țările de Jos ar plăti 200 de euro pe zi, în Irlanda costul este 135 de euro pe zi, în Franța 110 euro pe zi, în Germania, 100 de euro pe zi, în Italia 90 de euro pe zi, iar în Spania 55 de euro pe zi. 

costuri pe zi locuit in centre rezidentiale pentru seniori europa statista
Foto: https://www.statista.com/chart/28335/the-cost-of-a-retirement-home-in-european-countries/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe