Newsflash
Cultură

Strângere de fonduri pentru renovarea compartimentul de pediatrie al INSMC din Lacul Tei

de Florentina Ionescu - nov. 24 2020
Strângere de fonduri pentru renovarea compartimentul de pediatrie al INSMC din Lacul Tei

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu” a anunțat continuarea campaniei de strângere de fonduri pentru renovarea și utilarea Compartimentului de Pediatrie din Lacul Tei.

Fundația Ștefan Câlția susține campania de strângere de fonduri pentru renovarea și utilarea Compartimentului de Pediatrie din Lacul Tei printr-o donație – contravaloarea sumei primite în schimbul vânzării tabloului „Toamna zburătorului”.

insmc facebook
Secția Clinică Pediatrie I cu compartiment de hematologie și fibroză chistică din cadrul
INSMC "Alessandrescu-Rusescu" din Lacul Tei prinde contur, spun reprezentanții instituției.

 

Campania are în centru donația pe care artistul Ștefan Câlția, unul dintre cei mai importanți și valoroși artiști contemporani, a făcut-o pentru INSMC. Artistul scoate la licitație o operă – elementul-cheie al acestei campanii – și anume pictura „Toamna Zburătorului”.

Întreaga sumă primită în licitație va fi donată către INSMC, valoarea picturii ajungând până la 25.000 de euro, se arată într-un comunicat remis redacției.

„Deloc întâmplător, lucrarea «Toamna zburătorului» ajunge în contextul INSMC, deoarece tema aceasta nu e doar una dintre cele mai reprezentative, dar revine adesea la grijă, la plutire și sensul acesteia, dar și la copilărie. Și atunci, când mă întreabă oamenii cum am gândit zborul dintr-un tablou, le spun că, în primul rând, oamenii mei nu zboară, ci călătoresc pe cer și, în al doilea rând, le explic că mi-a fost foarte simplu să ajung la un asemenea subiect, atâta timp cât străbunicul meu a avut aripi din șiță facute de el, atâta timp cât am crezut la un moment dat că zbor și atâta timp cât am stat pe dealurile astea. Atunci, plutirea, umblatul pe cer, îți apare ca un lucru firesc”, a declarat artistul Ștefan Câlția.

Pictura va avea și mici replici - postere reprezentând opera artistului - care pot ajunge în casele oamenilor și care, cu ajutorul sumelor strânse din vânzarea lor, vor susține campania de renovare și utilare a Compartimentului de Pediatrie din Lacul Tei.

Posterul este un mod de participare, de recompensă, dar și un martor al acestor fapte bune, spun inițiatorii campaniei de strângere de fonduri.

„Ne dorim alături părinți și companii care acum, în preajma sărbătorilor, pot face o faptă bună. Prin cumpărarea posterelor care reprezintă opera marelui artist, ne vor ajuta să renovăm și să utilăm Ambulatoriul căruia i se adresează anual mii de copii din București și din țară”, a spus Bogdan Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al INSMC.

Alături de Fundația Ștefan Câlția, reprezentanții INSMC anunță că oferă spre vânzare 8.000 de postere reproducere după lucrarea „Toamna Zburătorului”.

„INSMC este unul dintre vechile spitale de copii ale capitalei, iar artistul împreună cu noi, familia sa, facem parte din comunitatea și beneficiarii acestui spital. Văzând eforturile făcute până acum de reprezentanții Spitalului, am decis să oferim sprijin, după propriile posibilități. Demersul nu este unul singular, ne implicăm de mai bine de 20 de ani și în alte strângeri de fonduri din domeniul sănătății” – au transmis pictorul Ștefan Câlția și familia sa.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/insmcalessandrescurusescu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe