Newsflash
ACTUALITATE Știri

Doctorul Mihai Craiu enumeră miturile ce apar în comunicarea despre astm la copil

de Florentina Ionescu - mar. 14 2024
Doctorul Mihai Craiu enumeră miturile ce apar în comunicarea despre astm la copil

Medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” (INSMC) din București, dr. Mihai Craiu întâlnește frecvent mituri în care cred părinții, referitoare la astmul la copil.

Pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii pe care o administrează, medicul Mihai Craiu a scris recent o postare despre miturile care înconjoară comunicarea despre astm la copil. El le-a oferit părinților linkul către un articol interesant și care demontează cele mai frecvent întâlnite „povești” referitoare la astmul copiilor. 

„Ați auzit despre ele? Credeți că sunt adevărate sau au un sâmbure de adevăr? Le listez aici, cu dorința de a cunoște dilemele și emoțiile dumneavoastră, ale părinților confruntați cu ipoteza (sau certitudinea) acestui diagnostic în familia dumneavoastră. 1. Copiii care au astm ar trebui să primească medicație DOAR când au semne de boală. 2. Până la un anumit moment în cursul maturării lor, toți copiii se vor vindeca de astmul apărut în primii ani de viață. 3. Medicația destinată tratamentului copiilor cu astm crează dependență. 4. Cu timpul, medicația folosită pentru copilul cu astm, își pierde eficiența. 5. Copiii cu astm nu pot face / nu trebuie să facă sport. 6. Astmul este mai degrabă expresia unui conflict emoțional și nu o boală organică. La care aș adăuga eu 7. Nu există astm la copilul mic, în primii ani de viață (eventual cu precizarea „sub vârsta de 5 ani”). Vă sunt familiare? Le-ați întâlnit între subiectele de discuție din grupul dumneavoastră? Dar în dialogul cu medicul dumneavoastră de familie? Sau cu pediatrul?”, i-a întrebat doctorul Mihai Craiu pe urmăritorii săi de pe rețeaua de socializare. 

La scurt timp, tot pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, dr. Mihai Craiu a mărturisit că a fost impresionat de numărul de reacții și comentarii ale cititorilor acestei pagini la postarea privind astmul la copil. De aceea, el a adăugat în secțiunea de comentarii un link către unul dintre cele mai valoroasele siteuri educaționale - cel al Asthma Society of Ireland. „Aici apare o rubrică dedicată astmului la copil care face referire la pacienții cu vârstă sub 2 ani.” 


Notă autor:

Sursa foto-simbol: imagine generată cu AI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe