Newsflash
ACTUALITATE Apariții editoriale Știri

Manualul Oxford de Pediatrie este acum disponibil și în limba română

de Florentina Ionescu - nov. 14 2023
Manualul Oxford de Pediatrie este acum disponibil și în limba română

Dr. Mihai Craiu amintește de publicarea celei de-a treia ediții a unei lucrări fundamentale a literaturii medicale, care există acum și în limba română.

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” (INSMC), este încântat că ai săi colegi de la INSMC au contribuit la realizarea unui ghid de pediatrie în limba română.

„Zilele acestea am avut bucuria să văd rezultatul final al unei îndelungate colaborări dintre echipa de la noi din INSMC Alessandrescu Rusescu și profesioniștii de la editura Prior. Au fost 2 ani de muncă zilnică, cu sute de reveniri și nuanțări ale celor peste 1000 de pagini din Tratatul Oxford de Pediatrie”, a scris dr. Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook

Medicul a amintit că este vorba de o carte în format de buzunar, utilă tuturor celor care se confruntă cu problemele de sănătate, de creștere sau dezvoltare ale copiilor de diverse vârste: 

„Pentru mine, coordonarea acestui excepțional efort editorial a fost o pagină profesională inedită. Muncă multă și migăloasă, la una din (probabil...) ultimele incursiuni în teritoriul care este luat treptat în stăpânire de Inteligența artificială (AI). Probabil viitorul va fi al traducerilor automate cu ajutorul AI. Nu știu... Dar știu sigur că nouă, pediatrilor din INSMC, ne-a ajutat foarte mult întâlnirea profesională cu Tratatul Oxford. 

Această a treia ediție a unei lucrări fundamentale a literaturii medicale există acum și în limba română, a amintit medicul pediatru: 

„Prin eforturile armonizate ale cooperării dintre INSMC și Prior. Este o carte în format de buzunar, utilă tuturor celor care se confruntă cu problemele de sănătate, de creștere sau dezvoltare ale copiilor de diverse vârste. Este un ghid excelent pentru pediatri, medici de familie, urgentiști si, posibil, chiar și pentru unii părinți.” 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe