Newsflash
Internaționale

Coronavirus: vaccinul CureVac nu îndeplinește deocamdată criteriile pentru autorizare

de L. Budin - iun. 17 2021
Coronavirus: vaccinul CureVac nu îndeplinește deocamdată criteriile pentru autorizare

Vaccinul dezvoltat de compania germană de biotehnologie CureVac are o eficacitate de doar 47%, potrivit analizei intermediare a unui studiu clinic de amploare – deci nu întruneşte, încă, criteriile pentru a fi autorizat.

CureVac desfăşoară în această perioadă faza finală a studiilor sale clinice pe scară largă, realizate pe un grup de aproximativ 40.000 de voluntari în Europa şi America Latină.

Rezultatele intermediare arată că serul dezvoltat de compania germană, bazat pe tehnologia ARN mesager, are o eficacitate de 47%, „indiferent de gravitatea bolii”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

coronavirus-depistare

Eficacitatea finală ar putea încă să se modifice (...) Vom continua studiul până la analiza finală”, a precizat directorul executiv al companiei, Franz-Werner Haas.

CureVac s-a lansat în cursa internaţională pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 în ianuarie 2020, în acelaşi timp cu producătorii Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Comisia Europeană a semnat cu firma germană un contract ce prevede achiziţionarea a 405 de milioane de doze din acest vaccin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe