Congresul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a ajuns anul acesta la ediția a XII-a.
Pe data de 26 octombrie a avut loc Sesiunea de Printare 3D în cadrul Congresului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, ediția a XII-a. Sesiunea a fost moderată de dr. Șerban Dragosloveanu (manager la Spitalul Foișor) și de dr. Eduard Liciu (coordonator al Laboratorului de Printare 3D din cadrul CieH).
Au fost abordate următoarele teme:
1. Optimizarea achiziției de imagini pentru segmentarea și planificarea printării 3D în aplicații ortopedice – dr. Cristian Scheau.
2. Eficiența și proprietățile antimicrobiene ale dispozitivelor și instrumentelor printate 3D pentru pacienții septici care necesită artroplastie de revizie – dr. Bogdan Capitanu.
Citiți și: Proteze de mână personalizate, printate 3D, pentru copii
3. Modelarea, dezvoltarea și implementarea unui spacer personalizat printat 3D pentru revizii în două etape ale infecțiilor articulare periprotetice – dr. Șerban Dragosloveanu.
4. Rezultatele utilizării a 500 ghiduri chirurgicale personalizate printate 3D în scolioză – dr. Eduard Liciu.
5. Protocolul de design și fluxul de fabricare al ghidurilor chirurgicale printate 3D în reconstrucția mandibulei cu grefă peroneală vascularizată și lambou musculocutanat – dr. Gabara Adrian Florin.
6. Perspective de viitor în regenerarea țesuturilor și tratamentul personalizat prin tehnologiile de printare 3D și bioprintare 3D – dr. Elisa Liehn, dr. Mihai Dragomir, ing. med. Andreea Cristescu, ing. med. Daniel Cristea.
În încheiere, pe site-ul CieH (Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” din București), reprezentanții instituției au subliniat că speră ca în curând să poată organiza o conferință dedicată biotehnologiilor, astfel încât să poată fi prezentate rezultatele tuturor colaboratorilor Laboratorului de Printare 3D – CieH al UMFCD: dr. Raul Colta, dr. Lucian Toma Ciocan, dr. Adrian Iliescu, dr. Catalin Constantin Badiu, dr. Anghel Florin, dr. Stefan Mateoiu și dr. Marius Moga.
Sursa foto: Laboratorul de Printare 3D
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe