Newsflash
Internaționale

Componenta genetică a somnului

de Dr. Diana Andronache - mai 6 2022
Componenta genetică a somnului

Un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Universitatea Aalborg demonstrează că o moleculă mică din celulele creierului influenţează nivelul hipocretinei, responsabilă de senzaţia de vigilenţă din timpul zilei și de senzaţia de somnolenţă din timpul nopţii.

p4

Astfel, în rândul persoanelor cu o variaţie genetică a acestei molecule există un risc mai mare de a suferi de somnolenţă în timpul zilei. Echipa de cercetători a dedicat câţiva ani pentru studierea unui mecanism care afectează nivelul hipocretinei. Ei au demonstrat că molecula numită microARN-137 (miR-137) este asociată cu reglarea nivelului de hipocretină și, prin urmare, aceasta influenţează somnul.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220429144940.htm

ETICHETEcalitate somn

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe