Newsflash
Știri

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în anul 2022

de Florentina Ionescu - dec. 7 2022
Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în anul 2022

Ca de fiecare dată în ultimii 11 ani, Google prezintă în luna decembrie listele cu cele mai populare (trending) căutări ale românilor în anul care tocmai se încheie.

Listele Google arată subiectele și oamenii care au generat cel mai mare interes în căutări în România, cele mai populare evenimente în 2022 pentru români, ce i-a interesat în materie de filme, seriale și rețete sau ce întrebări și-au pus.

Războiul din Ucraina a fost subiectul numărul unu în căutările românilor pe Google, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției. 

cautari pe google durere in piept covid-19

Recensământul a reprezentat cel mai popular eveniment în căutările din România. 

Pe lista 2022 a căutărilor pe Google se găsesc evenimente globale precum decesul reginei Elisabeta a Marii Britanii, concursul Eurovision,  lansări de tehnologie și un subiect tot mai presant pe agenda publică globală: schimbările climatice.

David Popovici, printre căutări

Succesele înotătorului român David Popovici l-au adus printre cei mai căutați oameni pe Google în România. În această listă îi regăsim pe actorul Will Smith, propulsat aici de incidentul cu Chris Rock de la Oscarurile anului acesta.

Teme medicale de interes pentru români

Ce este roxadustat? s-au întrebat românii pe Google, după aflarea știrii despre acuzația de dopaj a Simonei Halep. 

Cautari ce este

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2022 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2022 față de 2021, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.

Ce este… ?

  1. Roxadustat ce este
  2. Ce este legea marțială
  3. Ce este Swift
  4. Ce este NATO
  5. Ce este Schengen
  6. Ce este NFT
  7. Ce este Halloween
  8. Ce este ROBOR
  9. Ce este Salmonella
  10. Metaverse ce este

The good doctor, printre serialele căutate

Seriale

  1. Fiica ambasadorului
  2. Stranger things
  3. Euphoria
  4. House of the dragon
  5. Clanul
  6. Cernobîl
  7. The summer I turned pretty
  8. Moon knight
  9. The good doctor
  10. Sandman 

Cautari Seriale

Românii au căutat definiția afaziei

Definiție

  1. Locuință convențională definiție
  2. Substantivul definiție
  3. Inflația definiție
  4. Afazie definiție
  5. Arta poetică definiție
  6. Definiție contact direct covid
  7. Mediana definiție
  8. Genul epic definiție
  9. Ecosistem definiție
  10. Nuvela definiție 

Cautari definitie

Metodologie

Căutările anului 2022 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. 

Listele cuprind căutările „trending”, căutări care au înregistrat cea mai mare creștere în perioada 1 ianuarie 2022 - 1 decembrie 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Acestea sunt diferite de listele cu cele mai căutate expresii/cuvinte pe Google, care tind să se schimbe foarte puțin de la an la an. Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice ale anului 2022. 

Cautari populare

Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, Google utilizează instrumente interne care permit realziarea unor analize complexe suplimentare.

„Am eliminat spamul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile”, se arată în comunicatul transmis de Google.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe