Newsflash
Știri

David Popovici a donat o medalie copiilor cu afecțiuni oncologice

de Florentina Ionescu - mai 3 2023
David Popovici a donat o medalie copiilor cu afecțiuni oncologice

Multiplul campion la natație David Popovici a donat medalia de la Mondiale în semn de speranță pentru copiii bolnavi de cancer.

David Popovici, multiplul campion european și mondial de juniori și de seniori la natație, a donat o medalie de suflet copiilor cu afecțiuni oncologice.

Demersul lui vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței. 

Medalia de aur donată este cea câștigată la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 metri liber masculin, performanță cu care sportivul a făcut istorie, fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

David Popovici transformă astfel aurul excelenței în simbol al speranței în lupta copiilor împotriva cancerului, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Fotografie David Popovici Medalie

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari”, a declarat David Popovici.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, David Popovici invită toți românii să doneze puțin din timpul lor pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. 

„Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, a declarat David Popovici.

100 de fundițe aurii din medalia topită

Medalia donată a fost topită și este în curs de a lua forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul, David Popovici dorind ca fiecare copil să câștige această bătălie pe viitor.

„În fiecare zi un copil din România este diagnosticat cu cancer. În fiecare zi o familie din România intră în bătălie cu această nemiloasă boală. Din păcate, nu putem lupta noi cu această boală, însă putem oferi puțin din timpul nostru pentru a face mai cunoscut programul #SperantaNuMoareDeCancer, un program gratuit de testare genetică lansat de MedLife pentru copiii recent diagnosticați cu cancer în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic”, a declarat Ina Ilie, director de comunicare în cadrul MedLife Group.

Aceasta a amintit că „David este un exemplu pentru noi în atât de multe privinţe, iar lecţia generozităţii este încă ceva valoros din care avem de învăţat”.

„Mulţumim, David, din inimă pentru gestul tău menit să aducă speranță acolo unde este mai mare nevoie de ea! Mulţumim şi vouă, tuturor, pentru sprijinul acordat în a face cunoscut acest program”, a mai spus Ina Ilie. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe