Newsflash
ACTUALITATE Știri

David Popovici și-a înmânat medalia de aur către 100 de supraviețuitori ai cancerului

de Magdalena Tănăsescu - dec. 18 2023
David Popovici și-a înmânat medalia de aur către 100 de supraviețuitori ai cancerului

Campionul mondial la natație David Popovici a fost prezent luni, 18 decembrie, la Institutul Clinic Fundeni, pentru a le oferi supraviețuitorilor cancerului 100 de fundițe aurii rezultate în urma topirii medaliei sale de aur.

Este vorba de una dintre medaliile de aur câștigate în anul 2022 la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, iar gestul a fost făcut cu ocazia primului Program de Testare Genetică pentru Copiii cu Cancer, oferit în mod gratuit de MedLife.

 

„Cu ajutorul testelor din acest program putem face diagnosticul genomic, adică reușim să știm mai bine care sunt particularitățile inamicului (cancerul, n.r.), și cum putem să-l învingem. În anumite cazuri găsim factori de prognostic extrem de gravi, le comunicăm familiilor lucrul acesta și este greu pentru noi. Suntem în momentul în care comunitatea științifică internațională încearcă să găsească soluții la toate aceste anomalii pe care noi vrem să le scoatem la iveală. Eu mulțumesc foarte mult echipei medicale din cadrul institutului, echipă care înseamnă doctori, asistente, infirmiere, nutriționiști ș.a. Îi mulțumesc încă o dată lui David pentru gestul făcut”, a afirmat prof. dr. Anca Coliță, manager al Institutului Clinic Fundeni și președinte al Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică.  

 

La rândul său, David Popovici le-a mulțumit celor care au contribuit la implementarea acestui program.

 

 

„Eu sunt un campion, dar asta doar pentru că am reușit să ating peretele mai rapid decât alții. Eu înot rapid, dar consider că datoria noastră este să-i ajutăm pe ceilalți atunci când putem. Ma simt onorat să fiu alături de atât de mulți învingători (bolnavi de cancer, n.r.), pentru că nu e corect ce se întâmplă și trebuie să-i ajutăm cu ce putem. Acest program de testare genetică aduce tratamente personalizate și trebuie să mulțumesc tuturor oamenilor implicați deoarece fac o treabă minunată”, a declarat David Popovici.

 

Acțiunea organizată la IC Fundeni marchează un an de la lansarea Programului de Testare Genetică, oferit gratuit de MedLife copiilor recent diagnosticați cu cancer. Până în acest moment, în cadrul programului au fost testați 250 de copii. Dacă ar fi pus la dispoziție pe piața liberă, un singur astfel de test ar costa în jur de 3.000 de euro. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe