În București pot fi vizitate mai multe expoziţii foto cu imagini din Georgia, Brazilia și Japonia.
Continuând o serie de expoziţii începută în urmă cu șase ani, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne așteaptă până la finalul acestui an să descoperim selecţia de fotografii „Georgia – File din natură”, realizată în parteneriat cu Ambasada Georgiei în România. Aflată în zona geografică ce face trecerea între Europa și Asia, cu regiuni muntoase, dar și ieșire la ţărmul răsăritean al Mării Negre, Georgia se dovedește a fi o perlă ascunsă. Râuri și lacuri de munte, păduri de un verde intens, peisaje spectaculoase ne trezesc dorinţa de a călători.
Tot despre tezaurul natural este vorba și într-o expoziţie deschisă până la 22 octombrie a.c. în Sala H. Stahl a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Realizată în parteneriat cu Ambasada Braziliei la București și Institutul Guimarães Rosa, expoziţia „Brazilia – natură și liniște” este semnată de renumitul fotograf brazilian João Paulo Barbosa. Ea prezintă o selecţie de lucrări făcute pe parcursul a două decenii de activitate artistică. Ceea ce definește aceste fotografii este explozia de culoare și fineţea detaliilor. Dacă în Georgia descopeream cadre largi, de ansamblu, imaginile braziliene ne dirijează privirea și atenţia asupra detaliilor. Fie că este vorba de floră sau de faună, ne apropiem astfel de esenţa lucrurilor.
Lăsând în urmă America Latină și traversând Oceanul Pacific ajungem până la arhipelagul nipon, în vremurile foarte vechi ale istoriei, graţie expoziţiei găzduite de Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Aceasta poate fi vizitată până la 14 octombrie 2023. Cu ajutorul proiectului „Situri arheologice din preistoria Japoniei”, organizat de Comitetul pentru Expoziţia Siturilor Preistorice din Japonia, putem descoperi amănunte interesante despre locurile care au constituit leagănul civilizaţiei din „Ţara Soarelui Răsare”.
Deoarece distanţa și rigorile muzeale nu au permis aducerea la București a unor exponate autentice, ceea ce putem explora sunt fotografii ale siturilor. Acestea sunt însoţite de ample panouri explicative, prin care ne sunt transmise informaţii detaliate despre ceea ce organizatorii au numit „rădăcinile” culturii japoneze.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe