Newsflash
ACTUALITATE Știri

Bucureștiul, Timișul și Suceava conduc în „topul” îmbolnăvirilor de COVID-19

de Magdalena Tănăsescu - iun. 22 2023
Bucureștiul, Timișul și Suceava conduc în „topul” îmbolnăvirilor de COVID-19

Peste 40% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate, în săptămâna 12 - 18 iunie, în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Suceava, Dolj şi Iaşi, în perioada de referinţă fiind raportate șapte decese.

Bucureştiul şi judeţele Timiş, Suceava, Dolj şi Iaşi au înregistrat, în săptămâna 12 - 18 iunie, un procent de 42,1% dintre cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 din toată țara, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), într-un comunicat remis Agerpres.

În perioada de referinţă au fost înregistrate 730 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 7 decese la pacienţi cu COVID-19. Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 46,5% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Un procent de 50% din decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate, iar dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 46,3% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză. 

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe