Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Moderna va propune două variante de vaccin contra variantelor Omicron

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 12 iulie 2022, ora 11:22

Compania Moderna Inc a anunţat luni că va propune două variante pentru vaccinul contra Omicron pentru toamnă, concepute împotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 şi BA.5.

Producătorii de vaccinuri, inclusiv Moderna şi compania rivală Pfizer Inc dezvoltă vaccinuri actualizate pentru a ţinti sub variantele Omicron cu răspândire rapidă BA.4 şi BA.5, care au câştigat teren în Statele Unite în ultimele săptămâni, scrie Agerpres.

variante omicron

Moderna a declarat că decizia sa de a dezvolta vaccinuri bivalente s-a bazat pe diferite preferinţe ale pieţei pentru vaccinuri împotriva subvariantelor.

Vaccinurile bivalente sunt concepute pentru a viza două variante diferite de coronavirus - varianta iniţială din 2020 şi variantele Omicron mai recente.

Moderna a indicat că noi date clinice cu privire la vaccinul său mRNA-1273.214, conceput pentru a ţinti varianta BA.1, a demonstrat răspunsuri ale anticorpilor neutralizanţi semnificativ mai mari împotriva BA.4 şi BA.5 comparativ cu actualul rapel autorizat.

Al doilea candidat la rapel al companiei, ARNm 1273.222, este bazat pe varianta BA.4/5 şi este în curs de dezvoltare în conformitate cu îndrumările recente ale Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente a SUA.

Potrivit analistului Jefferies Group Michael Yee, deşi noile date despre rapelul companiei care vizează sub-varianta BA.1 demonstrează o mai bună durabilitate şi un răspuns imunitar mai eficient, varianta iniţială Omicron a suferit deja mutaţii în Statele Unite, iar FDA va aproba probabil rapelurile BA.4/5.

Etichete: varianta BA.4/5 variantele Omicron mRNA-1273.214 Moderna variante de vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.