Capitala a găzduit, în perioada 21-22 octombrie, evenimentul „Moștenirea Asistenţei Medicale: ICN la 125 – Sărbătorim, Recunoaștem și Modelăm Viitorul”. Acesta a fost organizat de OAMGMAMR și ICN.
Desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, evenimentul a marcat o piatră de hotar semnificativă, celebrând cei 125 de ani de activitate a Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) în avansarea profesiei și îmbunătăţirea sănătăţii globale. La el au participat peste 90 de reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale internaţionale și autorităţilor relevante din 50 de ţări, alături de 300 de asistenţi medicali din România, cât și lideri din sfera executivă, legislativă și academică.
Totodată, manifestarea știinţifică a adus laolaltă voci diverse ale comunităţii internaţionale de asistenţă medicală. Prezenţa la eveniment a Alteţei Sale Regale, Prinţesa Muna Al Hussein a Regatului Hașemit al Iordaniei, a subliniat recunoașterea internaţională a contribuţiei vitale a asistenţilor medicali în sistemele de sănătate de pretutindeni.
În cadrul conferinţei au fost aduse în discuţie provocările și oportunităţile viitoare în domeniul asistenţei medicale. Una dintre temele abordate a fost „Tehnologia și viitorul asistenţei medicale”. Aceasta a explorat modalităţile în care inovaţii precum inteligenţa artificială și telemedicina transformă practicile actuale, subliniind rolul adaptativ al asistenţilor medicali.
Panelul „Schimbările climatice – răspunsul asistenţei medicale” a adus în discuţie rolul esenţial al asistenţilor medicali în abordarea problemelor de sănătate cauzate de schimbările climatice. Conferinţa s-a încheiat printr-un proces de consultare globală, care a culminat cu adoptarea Declaraţiei de la București pentru Asistenţă Medicală. Acest document urmărește stabilirea direcţiilor strategice ale profesiei pentru anii ce urmează, asigurând că vocile asistenţilor medicali sunt integrate în definirea politicilor de sănătate.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe