Newsflash
OPINII

Impresii de la Congresul ICN 2023

de Adriana CÂRNU - aug. 11 2023
Impresii de la Congresul ICN 2023

Continuăm prezentarea lucrărilor expuse și a testimonialelor legate de participarea celor opt asistenţi medicali – susţinuţi de OAMGMAMR* – la Congresul organizat de ICN la Montreal.

Aceștia au prezentat lucrări știinţifice la secţiunea e-postere. În această ediţie vă prezentăm impresiile lor ca urmare a participării la congres. Gabriela Epure, asistent medical de farmacie și președinte OAMGMAMR, filiala Vaslui, a prezentat, alături de Elena Tilici, asistent medical generalist licenţiat – Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui – lucrarea cu titlul „Evaluarea performanţei de siguranţă a asistenţilor medicali în timpul pandemiei de COVID-19 în estul României”.

„Participarea la Congresul Internaţional ICN 2023 de la Montreal, alături de cei aproximativ 6.000 de profesioniști din domeniul asistenţei medicale, a fost un moment astral al existenţei mele. Un eveniment atât de important m-a onorat și bucurat enorm, dar în același timp este o motivaţie suplimentară de a continua ceea ce fac pentru perfecţionarea profesională. A fost un privilegiu ca lucrarea filialei  Vaslui să fie acceptată în secţiunea e-poster și vizualizată de asistenţi medicali din întreaga lume. Am participat în aceste zile la un eveniment de excepţie încărcat de emoţie și, în același timp, am acumulat multe cunoștinţe despre sistemele de sănătate din ţările participante. Mulţumesc pentru oportunitatea de a fi prezentă alături de colegi la susţinerea lucrărilor academice de vârf!”, a declarat Gabriela Epure.

Multiculturalitate provocatoare

Maria-Daniela Moţ, asistent medical generalist în Secţia clinică ATI II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, și Monica Habuc, asistent medical la aceeași unitate spitalicească, au prezentat lucrarea „Importanţa aromoterapiei complementare în vindecarea holistică – utilizarea terapeutică a uleiurilor esenţiale în tulburările respiratorii”.

„Sunt onorată și entuziasmată! Am avut prilejul de a audia lucrări de actualitate care m-au ajutat să percep direcţia și nivelul la care sunt situate preocupările din Sănătate în acest moment și încotro sunt îndreptate. Dincolo de amplitudinea absolut fascinantă a Congresului ICN de la Montreal, am avut prilejul de a fi parte din marea comunitate internaţională a asistenţilor medicali. Această multiculturalitate am găsit-o provocatoare și impresionantă. Ca o concluzie a zilelor petrecute în mod intens și activ în Canada ar fi: importanţa de a fi deschiși și receptivi la ceea ce înseamnă inovaţie și de a privi holistic procesul de îngrijire a pacienţilor, cu includerea abilitaţilor profesionale de top și resurselor de valoare”, a declarat Maria-Daniela Moţ.
 


Notă autor:

Sursă foto: Rawpixel

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe