Newsflash

Remus ANGHEL


Alchimie secretă

de Remus ANGHEL - aug. 7, 2014

Pledoarie pentru supravieţuire

de Remus ANGHEL - dec. 27, 2012

Cât de mult depinde funcţionarea sistemul românesc de sănătate, cu bune şi cu rele, de profesionalismul specialiştilor (sau mai degrabă al politicienilor) este o problemă la care caută răspunsuri prof. dr. Dorin Sarafoleanu, într-un interviu semnat de Remus Anghel.

Spectacole pe gratis

de Remus ANGHEL - feb. 8, 2012

Aşteptând Apocalipsa, cel mai recent volum al dlui dr. Viorel Pătraşcu, consemnează evenimente savuroase, dovezi ale sărăciei sau ale mentalităţilor înapoiate, dar şi „perle“ filosofice, toate notate cu ocazia consultaţiilor din cabinetul de boli dermatovenerice. O prezentare a cărţii colaboratorului nostru realizează dl Remus Anghel la Cartea confraţilor.

 

Replica

de Remus ANGHEL - nov. 24, 2011

Buletin de Brăneşti

de Remus ANGHEL - sept. 15, 2011

Virusul care… muşcă

de Remus ANGHEL - aug. 12, 2011

   Conform estimărilor OMS, în lume mor anual 50.000 de oameni din cauza rabiei, iar peste 10 milioane primesc tratament după contactul cu animale suspectate a fi bolnave. Aproape eradicată total de pe teritoriul ţării noastre, rabia reprezintă încă un risc major de îmbolnăvire. (...)
Subtitluri:
Un „oaspete“ discret şi fatal
Cu avionul după vulpi
Performanţă africană
Situaţia din alte ţări
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

SPITALUL NOSTRU

de Remus ANGHEL - mai 27, 2011

   Despre zona Câmpinei, din judeţul Prahova, un om al locului, cu nedisimulată mândrie, îmi afirmase că îi este foarte dragă lui Dumnezeu. Beneficiază de o climă blândă, temperată. Iernile nu sunt prea aspre, verile nu excesiv de caniculare. Aici se înregistrează cel mai mare număr de zile însorite pe an. Judeţul numără cel mai mare număr de intelectuali raportat la cel al locuitorilor. În general, prahovenii beneficiază de un nivel mai înalt de trai material, social, cultural, educaţional. (...)
 

Vocaţia risipei?

de Remus ANGHEL - mar. 25, 2011

   Cu decenii în urmă, ţara noastră era recunoscută pentru modernele sale facilităţi balneare. De atunci s-au schimbat regimul, legile şi proprietarii, iar turismul balnear a decăzut. Despre trecutul, prezentul şi perspectivele balneologiei româneşti, aflăm din dialogurile dlui Remus Anghel cu o serie de specialişti de marcă ai domeniului. (...)

 
 

Hercule râde din trecut…

de Remus ANGHEL - feb. 4, 2011

    „Mergem la băi!“. Vreme îndelungată, expresia a reprezentat o formulă, magică în felul ei, în îngrijirea sănătăţii. După cum afirma Pliniu, timp de şase secole, romanii nu aveau la dispoziţie alt medic decât băile, curele balneare perpetuate în timp.
    În rândul acestor stabilimente, Băile Herculane au beneficiat de o tradiţie de excepţie. Urmele arheologice, cu vestigii datând din anul 153 d.Ch., plasează Herculane printre cele mai vechi aşezăminte balneare din lume. A fost cea mai căutată staţiune din Dacia, consemnată documentar încă din timpul împăratului Hadrian, până târziu, în secolul IV d.Ch. Împăratul Marcus Aurelius venea special de la Roma pentru a se trata la izvoarele termale de aici. Cronicarii consemnau faptul că, în timp, un sejur la Herculane ajunsese să însemne un adevărat privilegiu, pentru care se cheltuiau bani grei. (...)
 

Aniversare românească în Germania

de Remus ANGHEL - ian. 14, 2011

   Spre sfârşitul anului de la care abia ne-am luat rămas bun, în Germania, mai precis în oraşul Straubing din landul Bavaria, a avut loc aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei de binefacere Straubing Râmnicu Vâlcea. Iniţiatorul ei, dr. Ioan Albescu, un urolog de prestigiu, care, din motive politice, a fost obligat, în urmă cu decenii, să aleagă altă ţară de reşedinţă. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Ţara ca voinţă

de Remus ANGHEL - nov. 26, 2010

    Secolul XX sau secolul naţiunilor, cum a mai fost denumit, avea să aducă împlinirea unui vis secular al românilor: înfăptuirea statului naţional unitar. Deveneau nule, prin acest demers politic modern, drepturile medievale menţinute prin forţă de stăpânire a unor teritorii străine, a unor popoare ce nu de puţine ori îşi afirmaseră, chiar cu preţuri grele, dorinţa firească de independenţă. După ce la 27 martie/10 aprilie 1918, Basarabia şi la 15/28 noiembrie, Bucovina îşi declaraseră dorinţa fermă de unire cu ţara-mamă, venise rândul Transilvaniei, Banatului şi Crişanei. (...)

Pecetea unui destin

de Remus ANGHEL - nov. 12, 2010

    Plecând de la statisticile deloc măgulitoare, care situează România pe primul loc în Europa în privinţa mortalităţii infantile, dar şi de la succesul unor campanii de responsabilitate socială prin care s-a reuşit renovarea unor secţii ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie“ din Bucureşti, ideea edificării primului spital complet pentru copii a încolţit în gândurile pline de speranţă ale unei echipe din ce în ce mai mari, de medici şi susţinători. Proiectul, foarte îndrăzneţ, pare de domeniul SF, la o simplă privire asupra numărului de unităţi spitaliceşti de vârf construite în ultimele două decenii. Despre oamenii care susţin întru devenire şi renaştere Spitalul de Copii, într-un reportaj de Remus Anghel. (...)

O carte-manifest

de Remus ANGHEL - aug. 27, 2010

   Recent, în Editura Fundaţiei Academice AXIS a văzut lumina tiparului lucrarea AROMÅNII DIN ALBANIA, sub semnătura lui Vlad Bejan, prestigios medic balneolog din Iaşi. Soldat credincios al etniei sale, autorul se numără printre prestigioşii săi reprezentanţi care s-au preocupat, pe tot parcursul vieţii, de problemle românilor din afara graniţelor, supravieţuind ca minorităţi etnice în toate ţările din Balcani, dar şi din Ungaria şi Ucraina. Preocupat de întărirea unităţii spirituale şi culturale a descendenţilor romanităţii orientale, a întemeiat societatea culturală neguvernamentală „Ginta Latină“, societate care a organizat în ultimele două decenii numeroase simpozioane internaţionale, a trimis manuale şi cărţi pentru vorbitorii de limbă română din afara ţării. (...)

SPITALUL DIN DRUM

de Remus ANGHEL - aug. 6, 2010

   În plină criză economică, asistăm şi participăm la proliferarea sărăciei în toate domeniile existenţei umane. Sănătatea nu face nicio excepţie. Pe bună dreptate, presa de toate orientările consemnează că reforma sănătăţii, a spitalelor are loc pe seama vieţii oamenilor, a bolnavilor care, nu de puţine ori, nu mai au altă soluţie decât să meargă şi să moară acasă la ei. Spitalele devin tot mai sărace, lipsite de capacităţile funcţionale de a mai trata profesionist suferinţele celor bântuiţi de boală. Se închid secţii, se desfiinţează paturi de spital. Urmează descentralizarea spitalelor. 373 de unităţi vor fi transferate în administraţia autorităţilor locale. Vor fi depistate oare soluţii de supravieţuire? (...)

Umor cu adresă exactă

de Remus ANGHEL - aug. 6, 2010

   Recent, dr. Liviu Vulcu ne-a trimis la redacţie, precum mulţi alţi colegi ai domniei sale, ultimele producţii editoriale, RĂSUL, MAREA PROBLEMĂ A SUPRAVEŢUIRII! SCHIŢE CU UMOR. 400 de pagini care propun o soluţie terapeutică pentru vremurile pe care le traversăm din ce în ce mai greu. Sutele de secvenţe de viaţă consemnate în pagini se adresează cu deosebire colegilor de breaslă. Cei mai în vârstă, care au trecut prin experienţe similare, vor zâmbi cu tâlc, amintindu-şi de un trecut care, la vremea respectivă, nu stârnea deloc râsul. Glume profesionale gustate acum în cercul restrâns al oamenilor în halate albe. Birocraţie cât cuprinde, absurdităţi care mai de care mai… originale, activişti de partid şi de stat selectaţi, parcă, după un coeficient cât mai mare de tâmpenie. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală. 
 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe