Recent, în Editura Fundaţiei Academice AXIS a văzut lumina tiparului lucrarea AROMÅNII DIN ALBANIA, sub semnătura lui Vlad Bejan, prestigios medic balneolog din Iaşi. Soldat credincios al etniei sale, autorul se numără printre prestigioşii săi reprezentanţi care s-au preocupat, pe tot parcursul vieţii, de problemle românilor din afara graniţelor, supravieţuind ca minorităţi etnice în toate ţările din Balcani, dar şi din Ungaria şi Ucraina. Preocupat de întărirea unităţii spirituale şi culturale a descendenţilor romanităţii orientale, a întemeiat societatea culturală neguvernamentală „Ginta Latină“, societate care a organizat în ultimele două decenii numeroase simpozioane internaţionale, a trimis manuale şi cărţi pentru vorbitorii de limbă română din afara ţării. (...)"> O carte-manifest - Viața Medicală
Newsflash
Imagine campanie proprie
Cultură

O carte-manifest

de Remus ANGHEL - aug. 27 2010
O carte-manifest

   Recent, în Editura Fundaţiei Academice AXIS a văzut lumina tiparului lucrarea AROMÅNII DIN ALBANIA, sub semnătura lui Vlad Bejan, prestigios medic balneolog din Iaşi. Soldat credincios al etniei sale, autorul se numără printre prestigioşii săi reprezentanţi care s-au preocupat, pe tot parcursul vieţii, de problemle românilor din afara graniţelor, supravieţuind ca minorităţi etnice în toate ţările din Balcani, dar şi din Ungaria şi Ucraina. Preocupat de întărirea unităţii spirituale şi culturale a descendenţilor romanităţii orientale, a întemeiat societatea culturală neguvernamentală „Ginta Latină“, societate care a organizat în ultimele două decenii numeroase simpozioane internaţionale, a trimis manuale şi cărţi pentru vorbitorii de limbă română din afara ţării. (...)

Publicaţia „Curierul Ginta Latina“ s-a adresat românilor de pretutindeni publicând materiale informative, documente despre istoria şi starea actuală a românilor din Basarabia şi Bucovina, Ucraina, Ungaria şi Voivodina, despre „vlasii“ din Timocul sârbesc, despre aromânii din Pind şi din Albania, despre istroromâni şi meglenoromâni.
   Cartea de faţă cuprinde numeroase date istorice şi sociale ale fraţilor de sânge din împrejurimi, cu deosebire din Albania, după cum o precizează însuşi titlul. Fără să-şi propună a fi un tratat exhaustiv de specialitate, lucrarea reprezintă un veritabil manifest istoric şi politic despre segmentul populaţional cel mai evoluat şi activ din spaţiul sud-est european în secolul XIX şi începutul de veac XX. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe