Plecând de la statisticile deloc măgulitoare, care situează România pe primul loc în Europa în privinţa mortalităţii infantile, dar şi de la succesul unor campanii de responsabilitate socială prin care s-a reuşit renovarea unor secţii ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie“ din Bucureşti, ideea edificării primului spital complet pentru copii a încolţit în gândurile pline de speranţă ale unei echipe din ce în ce mai mari, de medici şi susţinători. Proiectul, foarte îndrăzneţ, pare de domeniul SF, la o simplă privire asupra numărului de unităţi spitaliceşti de vârf construite în ultimele două decenii. Despre oamenii care susţin întru devenire şi renaştere Spitalul de Copii, într-un reportaj de Remus Anghel. (...)"> Pecetea unui destin - Viața Medicală
Newsflash
Reportaje

Pecetea unui destin

de Remus ANGHEL - nov. 12 2010
Pecetea unui destin

    Plecând de la statisticile deloc măgulitoare, care situează România pe primul loc în Europa în privinţa mortalităţii infantile, dar şi de la succesul unor campanii de responsabilitate socială prin care s-a reuşit renovarea unor secţii ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie“ din Bucureşti, ideea edificării primului spital complet pentru copii a încolţit în gândurile pline de speranţă ale unei echipe din ce în ce mai mari, de medici şi susţinători. Proiectul, foarte îndrăzneţ, pare de domeniul SF, la o simplă privire asupra numărului de unităţi spitaliceşti de vârf construite în ultimele două decenii. Despre oamenii care susţin întru devenire şi renaştere Spitalul de Copii, într-un reportaj de Remus Anghel. (...)

    Puţine instituţii de interes public din România s-au bucurat de un sprijin material atât de substanţial precum Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie“ din Bucureşti. Nu poţi găsi o explicaţie decât într-un semn de destin. Spitalul, dat în funcţiune în 1984, a reprezentat un gest de generozitate din partea statului polon la adresa României, care trecuse prin devastatorul cutremur din 1977. În timpul ultimului război mondial, în condiţiile dure de atunci, statul român arătase o ospitalitate generoasă clasei politice şi armatei polone, facilitând chiar salvarea tezaurului lor, în ciuda puternicelor presiuni ale Germaniei naziste, care le ocupase ţara împreună cu armatele sovietice. Un gest de solidaritate umană şi sprijin activ în momentele când popoarele trec prin vremuri de restrişte. Eşti întru totul îndreptăţit să accepţi pecetea unui destin al nobilei solidarităţi umane. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe