Newsflash
ACTUALITATE Sănătate privată Știri

Centru de fertilizare in vitro, deschis în Capitală

de Florentina Ionescu - iun. 21 2023
Centru de fertilizare in vitro, deschis în Capitală

Recent a avut loc deschiderea unui centru de fertilizare in vitro care furnizează servicii medicale de reproducere umană asistată la cele mai înalte standarde de excelență.

Acest centru FIV funcționează în Calea Floreasca 165, la etajul al doilea, într-o clădire modernă din zona de nord a Capitalei. Centrul FIV asigură servicii de reproducere umană asistată la standardele de excelență ale Sanador, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

„Am dorit astfel să completăm serviciile medicale de înaltă performanță de care beneficiază deja mama și copilul în cadrul Maternității Sanador, unde funcționează și cea mai dezvoltată secție de terapie intensivă neonatală din sistemul medical privat din România. La Centrul FIV, cuplurile care își doresc copii vor beneficia de ajutor medical din partea celor mai experimentați specialiști din țara noastră, pentru a-și îndeplini visul”, a declarat dr. Doris Andronescu, directorul general al Sanador.

Activitatea Centrului FIV este coordonată de conf. dr. Nicolae Poiană, medic cu o experiență de peste 40 de ani în specialitatea obstetrică-ginecologie, cu peste 10.000 de nașteri la activ și cu sute de reușite în fertilizarea in vitro în peste 15 de ani de activitate dedicată.

„La 27 iulie anul acesta se împlinesc 45 de ani de când, după eforturi științifice formidabile, de peste două decenii, Robert Edwards și Patrick Steptoe îi aduceau pe lume lui Jean Purdy pe Louise Brown, primul copil născut după o procedură de fertilizare in vitro. În anii scurși de atunci, progresele științifice medicale au evoluat aproape miraculos, astfel că beneficiem în prezent de rezultatele minunate ale reproducerii umane asistate medical și fertilizării in vitro, devenite prin supraspecializare parte din obstetrică și ginecologie. Impactul acestui progres medical nu este numai științific, ci chiar demografic – și pot menționa că, recent, una din cele mai dezvoltate țări din Europa a înregistrat 9% din nou-născuții unui an bebeluși concepuți prin fertilizare in vitro!”, a declarat conf. dr. Nicolae Poiană.

Centrul de fertilizare in vitro este rezultatul unei investiții de 5 milioane de euro și este dotat cu cele mai moderne echipamente disponibile în prezent, în lume, pentru reproducerea umană asistată. Activitatea este desfășurată, în acord cu protocoale și proceduri de ultimă oră, de către o echipă medicală empatică și dedicată. Centrul funcționează în regim ambulatoriu și de spitalizare de zi, în aceeași clădire cu Clinica Sanador Floreasca.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe