Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

ERORI DE DIAGNOSTIC ÎN PNEUMONIA FULMINANTĂ

Viața Medicală
Conf. dr. Corneliu ZEANA vineri, 9 octombrie 2009

(...) -Concluzii- Problema pneumoniilor severe devine şi mai actuală în contextul infecţiilor gripale cu virusuri aviare sau porcine. Posibilităţile de diagnostic etiologic, chiar în spitalele clinice mari de la noi, sunt reduse chiar şi atunci când diagnosticul clinic a fost stabilit. (...)

   În fiecare mare spital ar trebui încadrat un specialist în Boli infecţioase, ca şi un medic specializat în Imunologie clinică. În spitalele din ţara noastră se înregistrează un profund deficit în înzestrarea laboratoarelor de analize, gama de explorări fiind foarte redusă, în contrast cu numărul deseori excesiv de medici din marile clinici (un medic primar la 4–6 paturi). Ar fi necesară o revizuire a repartiţiei fondurilor alocate spitalelor. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC