Newsflash
ACTUALITATE Știri

Arad: protezare de șold la un pacient în vârstă de 91 de ani

de Florentina Ionescu - mai 31 2023
Arad: protezare de șold la un pacient în vârstă de 91 de ani

O nouă intervenție de protezare de șold, de data aceasta la un pacient în vârstă de 91 de ani, a avut loc zilele trecute la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Dr. Bogdan Jitaru, medic specialist ortopedie și traumatologie, împreună cu medici rezidenți ortopedie și cu dr. Eliza Geantă, medic specialist anestezie și terapie intensivă, au salvat piciorul unui bărbat în vârstă de 91 de ani, din Arad. Acesta a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe a SCJU Arad cu o fractură la nivelul șoldului. 

Intervenția a durat mai bine de o oră, mai apoi pacientul fiind transferat direct în salonul din Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie, fără să necesite ingrijiri de terapie intensivă post-operatorie, au precizat reprezentanții SCJU Arad pe o rețea socială

Din echipa operatorie au făcut parte: dr. Bogdan Jitaru, medic specialist ortopedie și traumatologie; dr. Eliza Geantă, medic specialist ATI; dr. rez. ortopedie Gabriel Brie; dr. rez. ortopedie Sergiu Țugui; dr. rez. anestezie și terapie intensivă Andreea Margaian; asist. med. Codruta Gabor; asist. med. Angelica Faur; asist. med. Andreea Marcu. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe