Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Mortalitatea neonatală în România

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE joi, 9 aprilie 2015
   Pacientul hemolific trebuie să aibă tratamentul cu factor de substituţie acasă, în frigider, spune prof. dr. Daniel Coriu, în interviul publicat în numărul din martie 2015 al revistei Medica Academica. El consideră că implicarea medicilor de familie în managementul acestor bolnavi este esenţială, „numai că aici trebuie să intervină o recompensă din partea CNAS“. În seria de interviuri găzduite de rubrica „Leadership“, urmează cel acordat de prof. dr. Vlad Tică, medic de Obstetrică-ginecologie la Constanţa, care consideră că deşi cuvântul reformă în sănătate este demonetizat, corpul medical ar trebui să aibă o mult mai mare independenţă, iar rezidenţiatul şi formarea în specialitate ar trebui să fie apanajul corpului medical. Vorbind de mortalitatea neonatală, profesorul Tică spune că România stă cel mai prost din Europa. Despre tratament oncologic, opţiuni terapeutice şi supravieţuire în melanomul malign, vorbeşte medicul oncolog Dan Jinga, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. La rubrica „Strategii în sănătate“ ni se prezintă o scurtă analiză comparativă Franţa–România privind costurile hepatitei C, făcută de Achim Kautz, Policy director ELPA.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.