Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Academia de Științe Medicale organizează conferința „Sănătatea Familiei și Natalitatea”

de Florentina Ionescu - mai 16 2023
Academia de Științe Medicale organizează conferința „Sănătatea Familiei și Natalitatea”

Academia de Științe Medicale, sub patronajul Academiei Române, organizează Conferința Națională „Sănătatea Familiei și Natalitatea”.

Evenimentul științific, la care „Viața Medicală” este partener media, va avea loc în perioada 17-19 mai 2023

Lucrările Conferinței se vor desfășura la sediul Academiei Române, Aula Mare și Amfiteatrul Heliade Rădulescu. Scopul principal este aducerea în prim plan a principalelor aspecte privind declinul natalității, în situația manifestării unui fenomen demografic îngrijorător, scăderea continuă şi semnificativă a populației României, prin reducerea accentuată a natalității şi îmbătrânirea populației. 

Conferința își propune să tragă un semnal de alarmă asupra consecințelor grave pe termen mediu și lung a depopulării la nivel național, prin abordarea multidisciplinară a sănătății familiei și a natalității, pornind de la dimensiunea medicală a acestui fenomen și continuând cu aspectele sale psihologice, antropologice, sociologice, demografice, economice și legislative, se arată într-un comunicat de presă transmis de Academia de Științe Medicale (AȘM). 

Rezultatele conferinței pot contribui la fundamentarea de propuneri complementare la politicile publice prezente și viitoare privind fenomenul scăderii natalității și a modalităților de diminuare a acestui fenomen, astfel încât să se asigure viitorul demografic al țării. 

„«Cum ne asigurăm viitorul națiunii din punct de vedere demografic» este întrebarea la care vom încerca să găsim un răspuns de la lectorii participanți la acest eveniment științific național”, a transmis Biroul Executiv al Academiei de Științe Medicale. 


Notă autor:

Imagine de Stephanie Pratt de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe