Academia de Științe Medicale marchează 90 de ani de la înființare printr-un congres aniversar, organizat la Palatul Parlamentului.
Reprezentanții Academiei de Științe Medicale (ASM), personalități ale lumii științifice, academicieni, profesori universitari, cercetători, medici, farmaciști și rezidenți vor participa în perioada 16-17 mai la Congresul Aniversar-90 de ani al ASM. Acesta va avea loc la Palatul Parlamentului și se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Camerei Deputaților-Parlamentul României.
Lucrările științifice ale Congresului se vor desfășura pe 16 Mai, în sălile „C.A. Rosetti” și „Nicolae Iorga”, în cadrul a șase sesiuni: inteligența artificială în medicină: impact, etică și responsabilitate; cercetarea științifică în medicină; tehnologii de vârf în medicina românească; studii clinice în România: educație și competitivitate; cercetarea științifică în domeniul farmaceutic din România și noutăți în specialitățile medico-chirurgicale.
Congresul se va încheia în 17 mai cu un concert aniversar, la Ateneul Român, de la ora 13.30, susținut de ansamblul Violoncellissimo, condus de Maestrul Marin Cazacu, director general al Filarmonicii „George Enescu”.
„Academia de Științe Medicale este, înainte de toate, un spațiu de dialog și de colaborare, un mediu al schimbului de idei, un vector de stimulare a cercetătorilor și un vehicul prin care rezultatele acestora intră în circuitul cunoașterii medicale naţionale şi internaţionale. ASM caută mereu un răspuns la provocările medicale majore, în dialog cu lumea științifică internă și internațională în domeniul cercetării”, a declarat prof. dr. Mircea Beuran, președintele ASM.
Academia de Științe Medicale a fost înființată în anul 1935 prin Legea nr.91, aprobată de Senat și Camera Deputaților, cu titulatura Academia de Medicină, fiind, din punct de vedere istoric, între primele patru foruri științifice europene după cele din Franţa, Italia şi Spania.
Legea de înfiinţare a fost promulgată de regele Carol al II-lea, într-o perioadă în care România făcea pași importanți spre modernizare și progres științific. Acest fapt a fost posibil datorită eforturilor făcute de profesorul Daniel Danielopolu, care a devenit Secretar Permanent al Academiei până în anul 1948, când instituția a fost desființată de regimul comunist.
În anul 1969, Academia a fost reînființată de Consiliul de Miniștri. După anul 1989, instituția a fost reorganizată, iar în anul 2004, și-a redobândit atribuțiile pe care le-a avut de la înființare.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe