Newsflash
Știri

Încă un deces din cauza gripei raportat în judeţul Suceava

de Florentina Ionescu - feb. 17 2023
Încă un deces din cauza gripei raportat în judeţul Suceava

În judeţul Suceava, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 2.200 de viroze şi pneumonii, dar şi un deces cauzat de gripă.

Informațiile au fost făcute publice ieri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Budeanu.

Aceasta a precizat că, în săptămâna 6 - 12 februarie, în judeţul Suceava a fost înregistrat încă un deces din cauza gripei la o persoană din grupa de vârstă de peste 65 de ani, scrie AGERPRES

gripa

Acesta este al doilea deces cauzat de gripă din acest sezon rece.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, în ultima săptămână în judeţ au fost consemnate 48 de cazuri de gripă, dintre care 21 au necesitat internarea în spital, cele mai multe cazuri de gripă, 16, fiind la grupa de vârstă 5-14 ani. 

Cum arată primele medicamente pentru copii scoase la imprimanta 3D 

Totodată, în perioada de referinţă au fost raportate 1.830 de infecţii respiratorii acute, cu 35 de internări, cele mai multe cazuri, 616, la grupa de vârstă 5 - 14 ani.

De asemenea, s-au înregistrat 408 pneumonii, cu 85 de internări, cele mai multe cazuri, 85, fiind la grupa de vârstă peste 65 de ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe