Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul de Urgenţă Suceava a devenit „Centru de expertiză în domeniul bolilor renale rare”

de Magdalena Tănăsescu - mai 14 2024
Spitalul de Urgenţă Suceava a devenit „Centru de expertiză în domeniul bolilor renale rare”

Ministerul Sănătăţii a recunoscut Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ca având calitatea de „Centru de expertiză în domeniul bolilor renale rare”.

Potrivit unui comunicat al unității medicale, recunoaşterea se datorează Secţiei de Nefrologie şi Ambulatoriului de Genetică Medicală.

„Acest centru reprezintă, în primul rând, o încununare a dezvoltării medicale la nivelul SCJU şi a colaborării multidisciplinare - Nefrologia şi Genetica Medicală, pilonii centrali cu care au contact pacienţii. Ulterior, prin complexitatea patologiei, se completează abordarea afecţiunii prin managementul de caz cu diverse specialităţi implicate atât in diagnostic, cât şi în urmărirea pacienţilor: anatomie patologică, diagnostic molecular, imagistică, cardiologie, diabet zaharat, hematologie, gastroenterologie, reumatologie, chirurgie vasculară, obstetrică ginecologie ş.a.”, a declarat coordonatorul Centrului de Expertiză, Dimitrie Siriopol, într-un comunicat transmis Agerpres

Acesta a precizat că 80% din bolile rare sunt cu determinism genetic.

„Sperăm la o aprofundare a colaborării cu USV pentru a îmbunătăţi metodele de diagnostic din punct de vedere molecular. Colaborarea dintre cei doi parteneri va avea in vedere analizarea ADN-ului prin secvenţiere pentru identificarea şi caracterizarea efectelor mutaţiilor determinate de boli rare renale”, a mai spus Siriopol. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/SpitalulJudeteanSuceava.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe