Newsflash
Știri

„Împreună suntem #NeuroPuternici”: Campanie în transportul public și în aeroport

de Dorina Novac - mar. 28 2023
„Împreună suntem #NeuroPuternici”: Campanie în transportul public și în aeroport

STB, Metrorex și Aeroportul Otopeni se alătură campaniei „Împreună suntem #NeuroPuternici”: Românii învață cum să ofere ajutor în caz de criză epileptică, AVC și alte afecțiuni neurologice.

Societatea de Transport București (STB), Metrorex și Aeroportul Otopeni se alătură campaniei „Împreună suntem #NeuroPuternici”, promovând pașii corecți de acordare a primului ajutor în caz de criză epileptică și AVC, precum și sfaturi utile privind suportul pacienților cu scleroză multiplă, boala Parkinson și  Alzheimer.

Neuroputerni

Astfel, timp de o lună, în cadrul a 530 de autobuze din flota STB, precum și în cele 62 de stații de metrou din București, vor rula clipuri video educaționale privind acordarea primului ajutor și suportul pe termen lung necesar pacienților care trăiesc cu Epilepsie, AVC, Scleroză Multiplă, Boala Parkinson și Boala Alzheimer.

Citește și: Abordarea multidisciplinară a cazurilor neuro-oncologice

De asemenea, informațiile utile din cele cinci clipuri video au fost transpuse și sub formă de infografice care vor fi afișate în cel mai mare aeroport din România – Aeroportul Otopeni și în stațiile de metrou.

Numărul total al celor care tranzitează Aeroportul Otopeni sau circulă cu metroul și autobuzele din flota STB se ridică la aproximativ 1.1 milioane de români pe zi.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare din cei 1.1 milioane de români care vor intra zi de zi în contact cu mesajele noastre să disemineze informațiile în familie și în cercurile de apropiați, pentru a reuși, împreună, să scoatem din izolare pacienții cu afecțiuni neurologice, aceștia alegând în momentul de față să se excludă din societate din cauza preconcepțiilor existente,” a precizat dr. Dan Mitrea, Director Medical al Clinicii Neuroaxis.

Duminică, 26 martie, la nivel internațional a fost marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Epilepsiei. Sunt dedicate zile asemănătoare și pentru lupta împotriva Bolii Parkinson, a Sclerozei Multiple, AVC-ului sau a Bolii Alzheimer.

„Această realitate am surprins-o o dată în plus în cadrul unui experiment social filmat cu cameră ascunsă pe care l-am lansat în toamna anului trecut. Tocmai de aceea, ne-am dorit să impulsionăm acțiuni constante care să educe opinia publică pe de-o parte, iar pe de altă parte să vină în ajutorul pacienților cu afecțiuni neurologice. Astfel, în cadrul campaniei Împreună suntem #NeuroPuternici, există o componentă de informare adresată publicului larg, precum și Atelierele #NeuroPuternici, adresate pacienților, prin care încercăm să îi impulsionăm pe aceștia să rămână activi, invitându-i să participe la întâlniri și workshopuri pe teme diverse precum dans, kinetoterapie, psihoterapie, pictură și chiar un atelier de decorat turtă dulce. Nu în ultimul rând, pentru că dorim să sprijinim un proces de reintegrare în societate a acestor pacienți, o altă componentă a campaniei este reprezentată de întâlniri cu marii angajatori din România, pentru a încerca să eliminăm preconcepțiile privind afecțiunile neurologice, astfel încât pacienții care suferă, de exemplu, de epilepsie, să poată continua să lucreze fără să fie marginalizați de colegi și superiori”, a adăugat dr. Dan Mitrea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe