Newsflash
Știri

Vlad Mixich comentează organizarea distribuției stocurilor de vaccinuri în România

de Florentina Ionescu - mar. 15 2021
Vlad Mixich comentează organizarea distribuției stocurilor de vaccinuri în România

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a mărturisit că are deja foarte mulți cunoscuți care s-au programat la vaccinare în afara orașului în care locuiesc.

Unii dintre ei s-au programat chiar mult în afara orașului în care locuiesc „pentru că vor să se vaccineze cât mai repede și au găsit doar acolo locuri libere”, a povestit expertul în politici de sănătate, care s-a alăturat recent unei echipe de consultanţi din cadrul Băncii Europene de Investiţii (BEI).

vlad mixich

Pe o cunoscută rețea de socializare Vlad Mixich a scris că este ceva ce nu înțelege în privința vaccinării.

„De ce ai ține mii și mii de doze de vaccin anti COVID-19 pe stocuri în comuna Talpa (de exemplu), când cererea masiv nesatisfăcută este altundeva, în marele oraș aflat la 100-150 km distanță, unde sunt 0 (zero!) stocuri? O explicație posibilă, să zicem, este ca să asiguri o vaccinare echitabilă și în rural, nu doar în urban. Dar atunci de ce permiți orășenilor să vină și să se vaccineze în comuna Talpa? Singurul rezultat obținut prin această abordare este o ineficiență uluitoare: nu doar că obligi mii de oameni să facă drumuri lungi total inutil, dar și transporți acele mii de doze total inutil în diferite comune”, a scris Vlad Mixich pe pagina sa oficială.

În plus, potrivit lui, rezultă mult timp pierdut, mulți bani pierduți pentru beneficii minime:

„Ai zice că organizarea distribuției stocurilor de vaccinuri în România e făcută de un nene undeva într-un excel banal, fără ca omul să fi auzit că există de mulți ani softuri inteligente care îți permit să programezi până în cel mai mic detaliu lanțurile de distribuție în așa fel încât să fie flexibile și să se ducă vaccinul după om, nu să alerge omul sute de kilometri după vaccin”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe