Newsflash
Internaționale

Un nou instrument de evaluare a funcţiei renale

de Dr. Diana Andronache - apr. 30 2021
Un nou instrument de evaluare  a funcţiei renale

Estimarea progresiei afectării renale secundară diabetului zaharat este esenţială pentru îmbunătăţirea prognosticului pe termen lung.

Recent a fost dezvoltat și validat un nou instrument, KidneyIntelX, care își propune să identifice pacienţii cu diabet zaharat tip 2 cu risc crescut de a dezvolta nefropatie diabetică progresivă.

Utilizând algoritmi de învăţare automată, au fost analizate date clinice și paraclinice pentru a evalua declinul funcţiei renale.

Astfel, în cazul pacienţilor cu risc crescut, monitorizarea poate fi efectuată la intervale de timp mai mici, iar tratamentul poate include medicamente recent aprobate, inclusiv inhibitori SGLT2 și agoniști ai receptorilor GLP-1, pentru a încetini progresia afectării renale.


Notă autor:

https://link.springer.com/article/10.1007/s00125-021-05444-0

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe