Newsflash
Știri

Tratamentul Leksell Gamma Knife, decontat de către Casa de Asigurări de Sănătate Iași

de Dorina Novac - sept. 16 2022
Tratamentul Leksell Gamma Knife, decontat de către Casa de Asigurări de Sănătate Iași

Tratament revoluționar la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N.Oblu” Iași pentru pacienții asigurați cu tumori cerebrale, acordat prin Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife, decontat de sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Începând cu data de 15 septembrie, Casa de Asigurări de Sănătate Iași a contractat cu Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași servicii pentru tratamentul bolnavilor cu malformaţii vasculare cerebrale şi tumori cerebrale profunde inabordabile chirurgical sau cu risc crescut de mortalitate sau morbiditate neurologică gravă postoperator prin Gamma-Knife.

tratament iasi

Acest tratament se acordă gratuit asiguraților prin intermediul Programului Național de Diagnostic și Tratament cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță/Subprogramul de radiologie intervențională.

Dacă până acum, la nivel național, prin intermediul acestui program național erau tratați anual la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București aproximativ 400 pacienți, prin această investiție realizată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași vor beneficia de tratament încă 1.000 de pacienți.

Reprezentanții spitalului menționează că tariful/serviciu Leksell Gamma Knife decontat de către Casa de Asigurări de Sănătate Iași este de 7.300 de lei/intervenție.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe