Sovata este un oraş din judeţul Mureş, situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluenţa cu râul Sovata. Staţiune cu sezon permanent, Sovata a fost menţionată pentru prima dată ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine staţiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireşelu (912 m), Capela (720 m), Bechiş (1.079 m), Dealul Mic şi Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi mesteceni. După recunoaşterea ca staţiune balneară, la Sovata au fost construite numeroase hoteluri şi alte facilităţi, modernizate în timp. (...)"> Tratamentul infertilităţii în staţiunea Sovata - Viața Medicală
Newsflash
Ars Medici

Tratamentul infertilităţii în staţiunea Sovata

Tratamentul infertilităţii în staţiunea Sovata

   Sovata este un oraş din judeţul Mureş, situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluenţa cu râul Sovata. Staţiune cu sezon permanent, Sovata a fost menţionată pentru prima dată ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine staţiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireşelu (912 m), Capela (720 m), Bechiş (1.079 m), Dealul Mic şi Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi mesteceni. După recunoaşterea ca staţiune balneară, la Sovata au fost construite numeroase hoteluri şi alte facilităţi, modernizate în timp. (...)

   Staţiunea are o climă subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5°C) şi ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de –3,5°C). Temperatura medie anuală este de 8,6°C, iar media anuală a precipitaţiilor este de 750 mm. Bogăţia acestei staţiuni provine din masivul de sare pe care se află situată, precum şi din existenţa lacurilor sărate, de o deosebită importanţă terapeutică. Printre numeroasele lacuri de aici, cităm lacurile Ursu (46.000 m2), Aluniş (9.000 m2), Verde (5.000 m2), Negru, Roşu, Mierlei şi Şerpilor, cu ape clorurate (cu concentraţie mare, de la 40 la 250 g/l) şi sodice, prezentând fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspătă provenită din râuleţe, care se menţine la suprafaţă, acţionând ca un izolator termic). Acest lucru face ca, vara, temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime) să varieze între 10 şi 20°C la suprafaţă, 30–40°C la adâncimea de 1 m şi 40–60°C la adâncimea de 1,5 m. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe