Compania biofarmaceutică Takeda, cu sediul central în Japonia, a împlinit anul acesta 241 de ani de activitate.
Activitatea companiei se concentrează pe patru domenii terapeutice importante: oncologie, boli rare, neuroștiințe și gastroenterologie.
„În 1781, Chobei Takeda I începea să comercializeze medicamente japoneze și chinezești din plante în Doshomachi, cartierul medicinei din Osaka, Japonia. Fondatorul Takeda dobândește o reputație de integritate a afacerii și calitate a produselor și serviciilor. Aceste caracteristici și valori se perpetuează de-a lungul anilor și sunt încorporate în filozofia Takeda, care stă și astăzi baza funcționării companiei”, se arată într-un comunicat.
Citește și: Takeda Europa de Est se asociază cu MedUniverse pentru o strategie digitală
La scurt timp după începerea activității farmaceutice, a fost înființată divizia de testare. În 1915, a fost înființată divizia de cercetare, care a cercetat și dezvoltat noi produse farmaceutice.
Sistemul de cercetare și dezvoltare (R&D) implementat în această perioadă a fost fundamentul care a dus la transformarea Takeda în compania care este astăzi prezentă în 80 de țări și cu peste 50.000 de angajați.
„Avem o istorie de 241 de ani și cred că longevitatea Takeda se datorează faptului că întotdeauna am ales să privim înainte și să tratăm pacienții ca pe o familie, punându-i în centrul a tot ceea ce facem. Atât la nivel global, cât și la nivel regional, vom continua să oferim o creștere durabilă prin asigurarea accesului pacienților la tratamentele noastre inovatoare. Takeda și-a păstrat aceleași valori încă de la înființare - integritate, echitate, dreptate și perseverență - chiar dacă instrumentele pe care le folosim s-au schimbat în timp, am evoluat și ne-am adaptat constant”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda România.
Compania se află în slujba pacienţilor de pretutindeni, prin cercetarea şi dezvoltarea produselor inovatoare în arii terapeutice majore, dar care investeşte, de asemenea, şi în cercetarea şi dezvoltarea terapiilor derivate din plasmă şi în vaccinuri.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe