Newsflash
Știri

Studiu: românii au un nivel mai scăzut de furie în vara lui 2021

de Florentina Ionescu - aug. 5 2021
Studiu: românii au un nivel mai scăzut de furie în vara lui 2021

Potrivit unei cercetări, românii au fost la începutul verii mai relaxați și mai puțin furioși, în contextul pandemiei de COVID-19. Același studiu arată că valul trei al pandemiei nu oprește dorința românilor de a călători.

Relațiile sociale se situează pe primul loc în motivațiile românilor și înregistrează valori mai ridicate decât media pe ianuarie – aprilie, cel mai probabil pe fondul relaxării restricțiilor impuse de pandemie. 

studiu nivel scazut furie vara 2021
Foto: www.rawpixel.com

Românii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu cei dragi lor și să iasă în oraș, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. 

Relațiile sociale definesc 35% dintre români, mai ales când este vorba despre familiile moderne cu copii care se poziționează în cadranul unității și al armoniei. 

Ce nevoi au romanii

Tot pe fondul relaxării restricțiilor se poate constitui și creșterea în motivațiile românilor referitor la dorința de dezvoltare personală care înregistrează cele mai ridicate valori din acest an (9%), o creștere de 5%, după ce s-a menținut în aceeași linie tot anul, arată studiul realizat de Reveal Marketing Research, o companie de cercetare de piață full-service.

Conaționalii noștri fac economii pentru a se bucura de vacanță

Cei care doresc să-și reîncarce bateriile și cei care călătoresc cu familia investesc tot mai mult în vacanțe și călătorii în timpul verii (creștere de 5% din luna mai). În același timp, românii au economisit cu aproape 10% mai puțin față de luna iunie.

Aceste comportamente pot fi explicate prin faptul că aceasta este perioada de concedii și din dorința de a ieși din cotidian, de a se distra și relaxa, după un an de pandemie. 

Ce e cel mai important acum

Furia înregistrează cel mai scăzut nivel din acest an

Plecarea în vacanță pe timp de pandemie nu este misiune imposibilă, chiar dacă multe restricții de călătorie sunt încă în vigoare. Cu siguranță, 2021 nu va fi anul vacanțelor la prea mare distanță de casă, dar aceasta nu înseamnă că românii nu se pot bucura de vară, arată compania de cercetare de piață.

În sensul acesta, scăderea nivelului de furie este asociată cu creșterea nivelului de relaxare și liniște, dar și a nivelului de motivație și bucurie. În lunile iunie și iulie aceste emoții înregistrează cele mai ridicate valori din acest an (creștere de aproximativ 20% în nivelul de relaxare). Nivelul de oboseală, însă, se menține în aceeași linie ca în restul anului.

Despre Romanii Azi

Românii azi este un instrument de cercetare dezvoltat de compania Reveal Marketing Research. Acesta se desfășoară continuu și funcționează ca un barometru al valorilor (al lucrurilor importante pentru români) în momentul respectiv.

Rezultatele detaliate ale acestui studiu sunt integrate în rapoartele de cercetare comandate de clienții companiei de cercetare de piață și oferă o viziune clară despre contextul emotional în care se află românii în diferite perioade. 

Romanii Azi

„Acest studiu descrie și starea emoțională a societății noastre luând în calcul analiza pe mai multe profile socio-demografice și are și o componentă de măsurare a comportamentului de consum al românilor – măsoară și indicatori ce țin de rolul cumpărăturilor pentru ei în acest moment”, se arată în același comunicat.

Eșantion 

Metoda de colectare pentru proiect este CAWI (computer assisted web interview). Chestionarul a fost completat de 1.010 respondenti, cu vârste de peste 18 ani. Studiul este reprezentativ național urban și marja de eroare este de +/-3%.

Important

  • Nivelul de furie al românilor a scăzut cu 10% din luna mai până în luna iulie și înregistrează cel mai scăzut procent din acest an.
  • Scăderea nivelului de furie este asociată cu creșterea nivelului de relaxare și liniște, dar și a nivelului de motivatie, bucurie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe